• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проверява се турска връзка за склоняване към самоубийство на съдия Ценов

Проверява се турска връзка за склоняване към самоубийство на съдия Ценов

/КРОСС/ Съдията от Софийски районен съд Цветан Ценов, който бе открит мъртъв след падане от петия етаж, е регистрирал в нарушение на закона ръководството на мюсюлманското вероизповедание начело с Мустафа Хаджи, твърди Епицентър.бг.

На 5 февруари 2016 г. търговско отделение на СГС излиза с абсурдното решение за отказ да впише обезпечение по гражданско дело за регистрацията на Мустафа Хаджи от 2011 г. Делото е висящо пред Върховния касационен съд.

Във връзка с това съдия Ценов пише следното: „Редът за спиране на вписванията, предвиден в чл. 536 на ГПК предполага да съществува законова възможност да се оспорват и да подлежат на отмяна решенията за обстоятелствата, които подлежат на вписване. В закона за вероизповеданията не е предвидена възможност за отмяна на решенията и обстоятелствата, които подлежат на вписване по чл.18 от Закона за вероизповеданията, поради което и спиране на вписванията по чл. 536 от ГПК е недопустимо"!

След това заключение съдия Ценов отказва да впише възбраната по партидата на Мюсюлманското вероизповедание у нас. Така всички пречки за регистрация на Мустафа Хаджи отпадат и на 8 февруари 2016-а съдия Ценов вписва гласуваното от мюсюлманската конференция на 24 януари т.г. ръководство начело с Хаджи.

Решението на Ценов се определя от юристи като абсурдно.

Съдията пренебрегва ГПК, позовавайки се на закона за вероизповеданията.
Така със съдейсвието на Ценов приключва петгодишната сага по оспорване легитимността на Мустафа Хаджи. Политици и експерти по вероизповеданията от месеци предупреждават, че Хаджи е проводник на неоосманистките идеи на сегашното турско държавно ръководство. "Зад Мустафа Хаджи стои турският Дианет със своите представители в районните мюфтийства, който издържа българските имами, които издържат мюсюлманските училищата у нас и т.н. Това е много сериозна намеса, защото е важно да обърнем внимание на българското мюсюлманско вероизповедание", предупреди Иван Костов.

Проверка на Епицентър.бг показа, че във всяко районно мюфтийство има командирован по един представители на Дианета. В мюсюлманските училища са назначени турски учители. Общият брой на емисарите на Анкара в България е около 70. Истина е и, че от 2014 г. мюфтийството и мюсюлманското вероизповедание в България са на издръжка на Турция. Причината е, че НАП блокира сметките на мюфтийството, заради начети.

Няма обяснение защо съдия Ценов е решил да помогне на проводника на турски интереси сред мюсюлманите Мустафа Хаджи и по чия поръчка е действал.

От СГС отрекоха Ценов да е бил привикван от председателя на съда Калоян Топалов. По-рано днес плъзна мълвата, че вчера Топалов е привикал Ценов и разговорът между двамата бил "остър".

„Вчера Ценов сам е поискал да се върне на работа в районния съд. Колеги са го увещавали да не прави това, но той бил неотстъпчив", поясниха от СГС. Оттам казаха, че Ценов е бил командирован в градския съд на 27 декември. Странно е каква е причината два месеца по-късно да иска да се върне на старото си работно място. Юристи коментираха, че подобни движения говорят, че човекът е трябвало "да свърши една работа" и след като я свършил, можел да си тръгне с "чувство за изпълнен дълг".

Любопитно е и защо веднага бе съобщено, че 39-годишният съдия се е самоубил. Полицаи коментират, че при подобни инциденти в първите часове никога не се изключва версията за убийство или за оказван натиск и склоняване към самоубийство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

advokat_Ka

Като абсурдни могат да се определят само твърденията - на анонимния автор и на анонимните юристи. Съдията не е пренебрегнал нито един закон - спазил е буквата на ГПК и духа на Закона за вероизповеданията. Когато не знам нещо - питам онзи, който знае. И помня името му. И го цитирам. Това - като юрист. В целия свят религията се финансира от някого. Предпочитам да знам от кого. Това - като гражданка. Не ме интересуват работите на Изповеданието, стига някой мюсюлманин да не се заинтересува от работата на Патриаршията. Не ме интересува как някой нарича своя бог, стига да не ми казва как да наричам своя. Това - като християнка. Светла му памет на съдията, "журналисти" - беше подготвен, мислещ, имаше собствено мнение и го отстояваше. Имаше какво да научите от него извън правото дори...

20.02.2016 00:52:19

Анонимен

Веднага се вижда кои медии са поръчкови - като вас например. За нас останалите е ясно какво се случва.

19.02.2016 13:35:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.