• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Кървава неделя в Остин, Тексас (обновена)

Кървава неделя в Остин, Тексас (обновена)

/КРОСС/ Неизвестен откри стрелба в центъра на Остин - столицата на щата Тексас. По предварителни данни има много пострадали, съобщава местната полиция в Twitter. "Неизвестен стреля в центъра на града, много пострадали. Въздържайте се от посещение в центъра на града", се казва в първото съобщение на полицията. След това уточниха, че е възможно да има двама стрелци. Полицията заяви също, че е имало поне две отделни престрелки "в рамките на една и съща зона" и че "и двете зони вече са безопасни". Убит е поне един човек, предаде АFP. Предполага се, че става дума за 30-годишна жена.

Балон с горещ въздух и с 16 души на борда падна в американския щат Тексас. Инцидентът стана край град Локхарт, южно от град Остин, след като балонът се запали. Първоначално нямаше информация за пострадали или загинали.
От Федералното управление за гражданска авиация съобщиха, че балонът е паднал около 7.40 ч. местно време.
„В балона е имало хора и към момента неизглежда да има оцелели при падането. Следователи определят броя и самоличността на жертвите", каза шериф Даниел Лоу. В балона е имало 16 души, според властите.
Очевидец каза пред репортери, че е видяла „голяма огнена топка".
По-късно властите съобщиха, че няма оцелели. Шериф Даниел Лоу отбеляза, че когато спасителните екипи са пристигнали, кошницата на балона е горяла. Връзката с балона е била изгубена около половин час след началото на полета, който обикновено е с един час продължителност.
Губернаторът Грег Абът в изявление помоли „цял Тексас да се присъедини към молитвите за изгубените".
Службата за обществена сигурност в Тексас потвърди, че при падането на балон с горещ въздух в събота са загинали 16 души. Инцидентът с балона е станал заради сблъсък с електропровод. Според информация в медиите, балонът се блъснал в електропровода и се запалил, след което паднал на земята.
„Точно излязох отзад на верандата и чух един пукот и след това втори. Звучеше като стрелба. Следващото, което видях беше като голяма огнена топка ето там", разказва Маргарет Уайли. След това се е обадила на телефона за спешни случай 911.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.