• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Бареков се отказа от съпредседателското място в коалиция ББЦ

Бареков се отказа от съпредседателското място в коалиция ББЦ

София /КРОСС/ Подавам оставка като председател на председателския съвет на КП „България без цензура", която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група „Български демократичен център". Това написа в писмо до съпредседателите на КП „България без цензура"
Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов евродепутатът Николай Бареков.
"Колеги и приятели, приемете този жест като символ, тъй като КП ББЦ де юре и де факто прекрати съществуването си с успешното си представяне на парламентарните избори. Като съпредседател имах право на вето за всички решения, които евентуално биха насочили тази коалиция в различни управленски конфигурации. Правило, от което не се наложи да се възползвам.
С моето оттегляне от съпредседателския пост политическа партия „България без цензура" вече не е част, дори и неформално, от каквато и да е било коалиция в настоящия момент.
Като лидер на ББЦ заставам и подкрепям народните представители, които са членове на нашата партия, да гласуват в парламентарната група БДЦ. Поведението на нашата партия „България без цензура" е опозиционно на управляващата четворна коалиция плюс ДПС и всяка друга партия, която е отговорна за запазването на статуквото. Следователно, това трябва да бъде линията на поведение и на нашите народни представители.
Изразявам най-приятелски поздрав и чувства към колегите от ЛИДЕР, ЗНС, Гергьовден, Партията на жените, Радикалите и Свободните демократи и надежда че през 2015 г. ще се роди нов коалиционен формат като опозиционен блок, в който всички ние, отвратените от резултата на 25-годишното управление на един и същ политически елит, ще успеем да превъзмогнем егото и страховете си и заедно ще се представим не просто достойно, а наистина внушително на едни следващи избори.
Напомням на всички мои приятели, че най-големият дефицит в държавата е дефицитът от опозиция. Прекалено много станаха кандидатите и участващите във властта и докато на опашката от чакащи има навалица, то мястото на опозицията остава празно и чака някой да го заеме.
Надявам се, че урокът, който научихме от 2014 г., а именно, че с 4, 5 или 6 % на парламентарни избори не е възможна промяна на статуквото, ще даде сериозен повод за размисъл по време на коледните празници. Пожелавам ви приятно изкарване на предстоящите светли дни и много успехи през идната 2015 г.", пише Бареков.

Същевременно днес бе проведено заседание на Изпълнителния съвет на ПП „България без цензура", на който се взеха следните решения:

1.ПП „България без цензура" потвърждава, че формално не е част от Коалиция от партии „България без цензура", защото тя прекрати своето съществуване с постигнатите резултати, а именно влизането в българския парламент.
2.ПП „България без цензура" подкрепя г-н Светлин Танчев да продължи да заема поста съпредседател на парламентарната група и да осигури нейното нормално административно съществуване в 43-тото Народно събрание.
3.ПП „България без цензура" определя за говорители на парламентарното представителство на ББЦ председателя Николай Бареков (евродепутат) и шестимата народни избраници начело със Светлин Танчев.
4.ПП „България без цензура" дава доверие на своите народни представители да останат формална част от ПГ БДЦ като ги задължава да гласуват по своята съвест, дадена от избирателите на 5-ти октомври.
5.ПП „България без цензура" е в опозиция, както на днешното управление, така и на трите партии на статуквото ГЕРБ, ДПС и БСП.
6.Изпълнителният съвет на ББЦ дава правото на своя председател Николай Бареков да започне разговори с всички желаещи партии за създаването на опозиционен блок, който да се яви на следващите извънредни парламентарни избори и на бъдещите избори за местна власт и задължава г-н Бареков най-късно до 31 март да информира Изпълнителния съвет на ББЦ за водените от него разговори. ИС препоръчва преговорите да започнат с партиите от досегашната предизборна коалиция „България без цензура" и с други опозиционно настроени формации."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.