• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

„Атака”: МВР и Икономическа полиция участват в наркотрафика в София

„Атака”: МВР и Икономическа полиция участват в наркотрафика в София

/КРОСС/ Вчера вечерта възрастен мъж спира Волен Сидеров и го моли да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп", защото, по думите му, Сидеров е народен представител, който би му обърнал внимание. Мъжът дава на председателя на „Атака" кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект. По думите му на това място се продавали и наркотици, съобщава пресцентърът на партия „Атака".

След получена информация за продажба на кондрабандни стоки и наркотици в магазин на ул. „Раковска" в столицата, Волен Сидеров и Десислав Чуколов подадоха сигнал на телефон 112 за разпространение на наркотични вещества и стоки без бандерол в близост до сградата на НАТФИЗ в София. Видимо притеснени от това, че незаконната им дейност ще бъде разкрита, собствениците на магазина Александрина и Йордан Симеонови пристигнаха преди органите на реда и се нахвърлиха срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа.

Със закъснение се появиха и органите на МВР. Едновременно с тях се появи и агитка от около 20 видимо дрогирани и пияни младежи. Те търсеха конфронтация с депутатите от „Атака". Полицаите не само не реагираха на провокациите от страна на младежите, но и подстрекаваха техните действия.

Неидентифициран служител на МВР си позволи да заплаши лидера на „Атака" със „саморазправа в тъмното". Волен Сидеров поиска обяснение от полицая, изрекъл заплахата, при което човекът с пагон се скри във входа до магазина, в който се подозира че се извършва продажбата на забранени от закона стоки и вещества.

След близо два часа чакане, в 1 ч. след полунощ пристигнаха представители на Икономическа полиция, като нито едно от длъжностните лица не пожела да се представи. Минути по-късно пред медиите бе изнесен лист с неизвестно съдържание, който бе наречен протокол. Никой от полицаите не пожела да коментира какви са резултатите от проверката. При опитите на Волен Сидеров да разбере името на поредния цивилен, изнасящ цели папки с документи от денонощния магазин, той за пореден път бе грубо изблъскан от друг неидентифициран столичен полицай

Около 4 ч. след полунощ последният цивилен представител, покровителстващ заведението, уличено в наркотрафик, напусна бегом входа на магазина и се качи в паркираната наблизо патрулка. Така само за една вечер полиция, казионни медии и предварително подготвени съмнителни свидетели изградиха защитна стена пред наркотрафика в София, който е покровителстван от високите етажи на властта. Партия „Атака" и Телевизия Алфа ще продължат своето разследване въпреки всички опити подобни сигнали да останат прикрити.

Легия „Антимафия": 10 милиарда къса контрабандни цигари влизат годишно у нас. Всеки ден в София се продават 500 хиляди кутии цигари без бандерол.

Според председателя на Българска Легия „Антимафия" Григор Здравков в България за година влизат между 8 и 10 милиарда къса цигари или между 800 и 1000 камиона с контрабанда за вътрешно потребление. Контрабандният транзит за Европа е още толкова. Стойността, на която се вкарват тези цигари, е около 0,5 долар. Цената на дребно, на която се продават, е между 2,40 и 4,50 лв. за най-скъпите. Потреблението между 2001 и 2009 г. година, по статистика на Министерството на финансите и Агенция „Митници", е 19,5 милиарда къса цигари. При 15% контрабанда, това прави общо потребление около 2 милиарда къса цигари. От 2010 до 2014 г. са обмитени средно 11,5 милиарда къса цигари. Според Министерството на здравеопазването след драстично повишения от правителството на ГЕРБ акциз, отказалите се пушачи са около 1%, т.е. контрабандата в България към настоящия момент е между 8 и 10 милиарда къса цигари.

Щетите за бюджета от невнесен акциз са над 1 млрд. лв. всяка година. Средната печалба на организаторите на канала от всяка кутия цигари е 1 лев. За продавачите на дребно тя е 0,50 лв. на кутия. За първите девет месеца цялата държава, т.е. Митници, ДАНС и МВР общо са хванали 4,5 камиони цигари, а са пропуснали повече от 700. Съответно, за да съществува тази схема на контрабандни цигари, се отделят пари по всички нива на държавата - от Гранична полиция, през агенция „Митници", ДАНС, ГДБОП, до патрулиращите полицаи. Общо рушветите за държавните служители са около 35% от цялата печалба от контрабандата, т.е. около 700 милиона на година отиват за държавни служители и политически партии.

В няколко доклада от 2010 г. насам Европейският съюз и Държавният департамент на САЩ твърдят, че България се е превърнала в основна врата за трафика на хероин и кокаин към Европа. Според изследвания на ООН 55% от международния трафик на хероин минава през България. 35% минават през бившите съветски страни и 10% през Северна Африка, но пак с българско участие. Количествата хероин които минават за 12 месеца през страната ни са около 250 тона. Най-голямото количество, залавяно за една година през последните 25 е около 400 килограма.

Според докладите на ЕС хероинът в България влиза през два основни пункта - ГКПП Капитан Андреево и морският порт на Варна. Средната цена, на която българските бандити пазаруват хероин, е 18 хил. долара. Няколко са начините за пазаруване на хероин - освен с пари единият е бартер с амфетамини. Принципът е 1 кг хероин за 7 кг амфетамини. Другият е бартер за леко стрелково оръжие за „Ислямска държава". В България има над 300 хиляди зависими от хероин. Хероинът на дребно се търгува между 7-15 лв. за доза според чистотата. От трафика на хероин международната мафия, заедно с българските кланове печели (само от транспорт и продажба на едро) около 10 хиляди долара на килограм кокаин, с чистота 96,9. Пратките за Европа винаги са над 150 кг до 1 тон. За последните осем месеца в България не е заловена нито една голяма пратка над 100 кг кокаин.

Разпространението на наркотици в София е районирано както са районирани полицейските управления в София. Цената на един грам кокаин с чистота 25% е около 120 лева. Цената на амфетамините на прах и на хапчета варира от 7 до 15 лв. за грам или хапче. За последните две години в Студентски град не е задържан нито един дилър. Марихуаната, в зависимост от произхода и качеството е между 7 и 20 лв. на цигара. До момента не е заловен нито един полицай прикривал разпространител на наркотици.

В София най-много се употребява марихуана и амфетамини. Трева най - лесно може да бъде купена в идеалния център на София в района на Попа и ул. „Раковски" след 22 часа. Амфетамините обикновено се продават чрез дилъри с мобилни телефони, които също са разпределени като полицейските управления. През последната една година няма заловени количества амфетамини. Голямо количество при този наркотик се счита всичко над 300 килограма. 90% от амфетамините, метамфетамините и пико се произвежда на територията на България. Няма данни за разбита голяма лаборатория.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така е при управлението на мутрите начело с Бойко Борисов

10.10.2015 22:14:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.