• 02 Юни 2020 |
 •  USD / BGN 1.7595
 •  GBP / BGN 2.1811
 •  CHF / BGN 1.8303
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 17°C

Д-р Жизел Бейкър: Пълното преминаване към IQOS намалява риска за пушачите

Д-р Жизел Бейкър: Пълното преминаване към IQOS намалява риска за пушачите

/КРОСС/ Д-р Жизел Бейкър e Директор на научните въпроси във Филип Морис Интернешънък (ФМИ). Ръководи стратегиите за връзки с научната общност по отношение продуктите с намален риск и отговаря за представянето на научните изследвания на ФМИ за продуктите с намален риск пред експертите по обществено здраве и регулаторните органи. Д-р Бейкър има докторска степен по биометрия и епидемология от Медицинския университет на Южна Каролина. Тя ръководи проект по разработване и изпълнение на програма за намаляване на риска от заболявания с оглед научно обосноваване и количествено измерване на риска при продуктите с намален риск в следпазарни условия.

Д-р Бейкър, кажете ни какъв процент от пълнолетните пушачи в световен мащаб използват устройството IQOS и каква е тяхната удовлетвореност?

Ясно е, че когато става дума за население, процентите са наистина добър начин за обяснение, защото мнозинството от пушачите по света все още нямат достъп до този продукт. Затова трябва да се постараем да разделим броя на потребителите на правилния знаменател. Ние правим това, като използваме броя на пушачите, които спират напълно да пушат цигари и преминават на тези продукти.

Защо е важно пушачите да преминат към устройството IQOS и да се откажат от конвенционалните цигари?

Цигареният дим излага пушача на над 6000 химически съединения и за повече от 100, или почти 100 от тях е известно, че причиняват болести, свързани с пушенето. Затова е важно пушачът да изостави цигарите напълно и да премине към тези продукти. Защото тези бездимни продукти съдържат значително по-малък брой токсични вещества, а и нивата на токсичност на съдържащите се вещества са значително по-ниски в сравнение с тези на цигарения дим.

Нека с вас, Д-р Бейкър, да изясним разликата между IQOS и електронните цигари.

Има две основни разлики – едната е, че при IQOS се използва истински тютюн.

Това е специално обработено тютюнево изделие, което се нагрява, за да образува аерозол, съдържащ никотин.

Електронните цигари употребяват течност от типа гликоглицеринова смес, към която се добавя никотин с ароматизатори и нагряването помага за преобразуване на течността в пара, съдържаща никотин.

Електронните цигари са продуктова категория и съществуват множество вариации и разновидности на тези продукти – могат да се нагряват до различна температура, могат да се поставят различни смеси течности. Тоест, електронните цигари са с голямо разнообразие и различни аерозоли, докато при IQOS се нагряват тютюневи стикове, но всички са една-единствена спецификация, която сме подложили на много стриктни и внимателни тестове и е научно обосновано точно какво съдържа образувания от употребата аерозол.

Кое изигра решаваща роля за това да получите разрешение от Агенцията по храните и лекарствата в САЩ да оперирате на американския пазар?

Агенцията по храните и лекарствата в САЩ проверява много неща, но в крайна сметка, за да бъде разрешен нов тютюнев продукт за продажба в САЩ, тя трябва да определи, че този продукт е подходящ за опазване на общественото здраве. Това означава, че Агенцията трябва да прецени ефекта както за пушачите, така и за непушачите и да се увери, че потенциалните ползи от тези продукти не са съпътствани от нежелани последствия. Затова Агенцията разглежда маркетинговите практики, токсичността, химичния състав на аерозола и потребителското възприятието за тези продукти, за да се увери, че като цяло продуктът е подходящ за опазване на общественото здраве.

 

*Източник: https://novini.bg/

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Егати доктора!

29.11.2019 11:50:31

стар български лекар

Филип Морис никога не изпуска печалбата...само променя рекламата...и един древен спомен за елегантните пластмасови кутии, в които имаше цигари с филтър-активен въглен....

27.11.2019 11:19:43

Анонимен

Срам нямате!

27.11.2019 10:48:01

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.