• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Не е ли време Сидеров да се остракира* от политиката

Не е ли време Сидеров да се остракира* от политиката

/КРОСС/Не е нужно друг да го очерня, той перфектно се справя и сам.
„Десет години ме представят пред хората като черен, други ги представят като бели. Хората нямат възможност да преценяват, без да имат съответната информация"- оплака се Волен Сидеров пред Канал 3. Никак не прозвуча убедително. Нима е нужно друг да го очерня, когато перфектно се справя и сам. Уменията си доказа неведнъж.
След нашумелите скандали в превозни средства, изтъкнатият патриот реши да смени мястото на действие и се изяви като пешеходец в столичния център. Посред нощ се нахвърли върху продавач в дюкянче за цигари и напитки. Вдигна на крак полицията и отново се превърна в медиен герой. Според някои тълкуватели буйството му било предизборен трик за привличане на общественото внимание.
Ако е така, целта е постигната. Вниманието е привлечено, изводите са налице. Имунизираният срещу правосъдието депутат е отново потърпевшо лице във вражеска драматургия. Ето и резюмето й, представено от него в ефир: Понеже бил "човек, който не е безразличен към бедите на другите", решил да спипа на местопрестъплението търговец на наркотици и цигари без бандерол. Защо късните доби са подбрани като време на действието? Ами защото случаен минувач му подал пакет цигари без бандерол и го помолил да вземе мерки срещу контрабандата. Без много-много да се куми, народният защитник тутакси се устремил към злосторника. Той обаче надигнал вой, струпала се тълпа, пристигнала полицията и всички наедно се държали отвратително с блюстителя на законноста Сидеров. Свидетели на тарапаната твърдят, че по стар навик пак посегнал на полицай, но депутатът отрича: "Не съм удрял полицай, не съм видял това да прави и Чуколов, това е изтъркана дъвка!"
Така е. Изтъркана е джвачката и е крайно време да бъде изплюта. Колкото до драматурга, който се явява и изпълнител, да бъде ако не осъден, то поне остракиран от политиката. За негова зла беда, публичното внимание привлякоха и обвинените от него търговци. Явиха се по Нова тв. Освен невинни, тези хора - почтено и симпатично семейство, се оказаха далеч по-интелигентни, възпитани и внимателни в изказа си. Като добросъвестни граждани бяха направили и снимкови записи на събитието, които телевизията излъчи. Та видяхме за какво става дума и кой какви ги е вършил в своя гаменски стил. По ирония на съдбата се оказа, че бащата на съпруга гласувал за "Атака". Ха, познайте тепърва ще гласува ли! Пък дъщерята учила политология, видите ли. Според вас с какви чувства към материята ще продължи да я изучава. А милата й майка в заключение сподели какво изпитва: "Срам ме е, че имаме такива политици!"
И нас ни е срам. Много ни е срам. И затова по древногръцки обичай лично за себе си остракираме Волен. В някогашни времена в Атина чрез гласуване с чирепи (парчета от глинен съд, на гръцки остраки) прокуждали смятаните за опасни граждани. Атина била град-държава. Като такава се е обособила и тукашната т.нар. политическа класа. Очакваме нейното гражданство да се произнесе по темата за остракизма на колегата им. Нейна тема е.
*Остракизъм - изгонване чрез гласуване.

в. Труд

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

one

Гласувам против! Да се аргументирам е безмислено. болшой театр на върхушката

14.10.2015 23:47:37

ruth

Без да съм привърженик на Сидеров, ама то ако тръгнем да "остракирваме" както трябва, едва ли ще остане политик в парламента!

14.10.2015 17:01:51

Климент

Само, че той единствен се осмелява да каже истината в очите на цялата политическа клика. За това ще бъде остракизиран. Представете си Народното събрание, пълно със 100-процентови евроатлантици!... Тези "свидетели" си приличат, едно към едно, със свидетелите по инцидента на автомагистрала Тракия през 2005 г. И тогава те бяха канени пред екран, ухажвани и техните думи приемани 1:1. Любопитно, особено любопитно е, че cross пуска подобна "прекрасна" помия. Някой коментира ли, какво каза в Народното събрание Волен Сидеров миналата седмица? Разбира се - не!!! Защото българското общество се интересува пред всичко от мръсно бельо, провокации, скандали и т.н. Но не и от съдбата на страната си. За това и ще тегли, толкова, колкото е решил Господ..., ако не е решил да ни няма. Истина писа Ботев преди повече от век: "Свестните у нас считат за луди."

13.10.2015 17:56:20

Анонимен

Да гласува ме вън от политиката.

13.10.2015 16:15:44

Анонимен

остракзъм за всички помирисвали политика през последните 25г.

13.10.2015 10:11:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.