• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ципов: Няма да бъдат намалени възможностите за пътен контрол

Ципов: Няма да бъдат намалени възможностите за пътен контрол

София /КРОСС/ Идеята е всички действия, които ще се предприемат по линия на пътния контрол, да се извършват под видеонаблюдение. Това заяви пред Нова телевизия зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. По никакъв начин няма да бъдат намалени възможностите за пътен контрол. Организационните мерки на МВР са насочени за осигуряване сигурността на самите служители, добави той.
Ципов поясни, че служители на "Охранителна полиция" няма да могат да извършват проверки по линия на пътния контрол. Това щяло да се прави само от пътни полицаи, които имат специализирана подготовка за това.
"Охранителна полиция" ще може да спира български граждани, само когато се извършват общополицейски проверки по линия на противодействие на престъпността, уточни Ципов.
"Пътните полицаи ще са в екип от поне четирима души. Първоначално проверката ще бъде заснемана от служители на МВР. В най-близко бъдеще ще бъдат оборудвани всички 450 автомобила на "Пътна полиция". Надявам се това да стане поетапно в следващите няколко месеца", заяви зам.-вътрешният министър. По думите му идеята на мерките е да се противодейства на корупционните практики и да бъдат защитени правата на българските граждани. Именно заснемането ще покаже дали полицаят изпълнява съвестно своите задължения. Красимир Ципов обясни и че в момента завършва проект за оборудване на всички полицейски коли с джипиес системи, а до края на декември се очаква над 2500 автомобила да бъдат оборудвани с тях.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.