• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Провалът на преговорите с международните кредитори ще доведе Гърция до нови избори

Провалът на преговорите с международните кредитори ще доведе Гърция до нови избори

/КРОСС/ Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова депутатите от управляващата партия СИРИЗА към единство. „Правителството е отдадено на целта - текущият спасителен пакет за страната да бъде изпълнен, но няма да се поддаде на „ирационални искания", каза Ципрас по време на реч към парламентарната група на управляващата партия. Той предупреди, че провал на преговорите с европейските кредитори може да предизвика предсрочни избори в страната. Премиерът призова депутатите да се „мобилизират", насърчавайки ги да се вслушват в оплакванията от строгите икономии от страна на избиратели, но също да защитават политическите избори на правителството.
Алексис Ципрас заяви, че желае да приключи прегледа на програмата за външния дълг, но добави, че не може да приеме това, което според него са нерационални искания за реформи в трудовото законодателство на страната или допълнителни мерки на бюджетни ограничения, предаде Reuters.
„Гръцкото правителство е последователно в това, за което се е споразумяло и е доказало, че има политическата воля да изпълни втория преглед на програмата по дълга без ненужни забавяния", заяви Ципрас пред депутати. „Но това не означава, че ще обсъждаме нерационални искания", добави той.
Непопулярните реформи в трудовото законодателство, включително относно колективните договори, механизмите за определянето на минималната заплата и даването на свобода на компаниите да съкращават работниците си са основните теми за спор по време на преговорите. Според Ципрас различията могат да бъдат прескочени, ако има политическа воля от всички страни. До споразумение е възможно да се стигне още на 5 декември, когато министрите на финансите от еврозоната ще се срещнат в Брюксел.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не знам до какво ще доведе, но знам кого доведе - Обама. Дали е случайно посещението му - не, едва ли. Вероятно е било разисквано предположение в което Гърция ще иска да излезе от ЕС. Тогава?

24.11.2016 17:25:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.