• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Откриха потъналата Атлантида

Откриха потъналата Атлантида

/КРОСС/ Възможно ли е това да е изчезналата Атлантида? Древни руини, потънали около испанския бряг, са изгубената земя, твърдят британски експерти, публикували сателитни снимки.

Местоположението на изгубения град на Атлантите може би най-накрая е открито, твърдят историците, разказва британското издание "Дейли мейл".

Сателитни изображения на древните руини, доказват, че огромните пристанищни стени на града някога са били в южната част на Испания, казват експертите.

Много от обектите, изследвани от екипа, вече са известни на археолозите и се смята, че са били построени от древните римляни и гърци.

Сега изследователите от частната фирма за сателитно изобразяване Merlin Burrows твърдят, че са открили доказателства, че те са били построени от мистериозен древен народ, известен като Атлантите.
Атлантида е отбелязана в писанията на гръцкия философ Платон, който през 400 г. пр.н.е. описва усъвършенствана островна цивилизация, управлявала огромна морска империя, около 9000 години по-рано.
Градът е имал огромна пристанищна стена, огромни входни стълбове, храм на бог Посейдон и огромни кръгови парчета земя, изсечени от Атлантите, в които живели.

Смята се, че катастрофалното природно бедствие - като цунами или вулканично събитие, е унищожило Атлантида заедно с народа й и е останала да съществува само като легенда.
Учените не са категорични в съществуването й. Много историци смятат, че Платон е измислил историята като начин да представи философските си теории.

Според новите данни на Merlin Burrows местоположението е било някъде насевер от испанския град Кадис, Андалусия, около Националния парк "Доняна", който според историците някога е бил голямо вътрешно море.
Според изследователите и на юг, и на север от парка има още доказателства за древната цивилизация, като 15 други селища са разположени по крайбрежието.

Археолозите смятаха досега, че повечето от тези селища са от римски или гръцки произход, тъй като и двете цивилизации някога е обитавали района.

Но сега, използвайки уникалните сателитни - въздушна фотография и наблюдение, британските експерти смятат, че са открили Атлантида, като съответства напълно на характеристиките на Платон. Имат и доказателства как древната цивилизация е била унищожена.
Историкът Тим Акерс, ръководител на проекта, посочва, че според събраните данни Атлантите са били невероятно напреднали.

Лабораторен анализ на материали показал вид цимент, който не е бил виждан досега, както и древна напреднала металургия.

Намерена е зеленикава патина, покриваща някои от руините, които тестовете показват, че е древна комбинация от метали.

Има структури, които съдържат свързващи вещества, като калцит. Наличието на слюда, калий и други микроелементи показва доказателство за изкуствено смесване на материалите, така че пробите, които сме изследвали, са направени от древен, праисторически бетон, посочват експертите.
"Можем да потвърдим със сигурност, че анализираните проби доказват напредничави строителни методи, което ме кара да вярвам, че говорим за цивилизация с много напреднали технологии", казва Андреа Карпи, лабораторен инженер по космически материали.

Градът е имал пристанищна стена с дебелина 75 метра. Сателитните снимки показват пясъчни дюни, където тази масивна стена е разрушена от огромен поток от вода.

"В центъра на линията от крайбрежни градове е имало гигантско вътрешно море с дължина 65 мили, изпълнено с множество острови, някои естествени, други произведени от човека".

"Уникално е, никъде в нашия свят не съществува нещо подобно, откритите структури съвпадат напълно точно с размерите, зададени от Платон. Това е абсолютното място".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.