• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

И Димитър Цонев напуска bTV

И Димитър Цонев напуска bTV

/КРОСС/ И Димитър Цонев напуска bTV.

„Гледайте утре последният брой на Лице е лице с баща ми. Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано" е написала дъщеря му Деси Цонева в последния си статус във Фейсбук. 

Последният статус на самия Димитър Цонев в социалната мрежа е линк към новина на медията, според която "Лице в лице" е безусловно най-предпочитаната публицистична програма в родния ефир. 

Цонев си тръгва заедно с продуцента на предаването Уляна Пръмова.

Димитър Цонев е поредният от серия журналисти и шефове в bTV, които напускат медията от миналото лято насам. Шефката на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и изпълнителната продуцентка на новините Виктория Бехар си тръгнаха от телевизията през февруари т.г. Освобождаването им бе резултат от преструктурирането на дирекция "Новини и актуални предавания". Дирекцията се сля с отдел "Спорт". Шефът му Красимир Минев също се раздели с bTV тогава. В средата на януари бившият директор на Нова тв Павел Станчев смени Вики Политова начело на телевизията.

Първи от bTV си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, които минаха в Нова телевизия. Към тях в конкурентната телевизия се присъединиха разследващата репортерка Миролюба Бенатова и водещата на новините Ани Салич. Директор на новините в Нова стана пък изпълнителната продуцентка на "Новини и актуални предавания" в bTV Дарина Сарелска.

За цензура и чистка в bTV пише и сайтът afera.bg.  В материала се твърди: "Противно на всякаква бизнес и медийна логика новото ръководство на BTV на практика унищожава най-рейтинговото публицистично предаване „Лице в лице". От понеделник, 17 март, „Лице в лице" ще се излъчва само в 30 минути. До момента продължителността на предаването беше час и половина. На мястото му ще се излъчна турска сапунка".

Водещият на предаването по bTV "Лице в лице" Димитър Цонев беше нахокан преди време в ефир за това, че задава неудобни въпроси. Това се чуи в записа на предаването от 3 април миналата година, в което водещият пита зам. главния прокурор Борислав Сарафов как върви разследването срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В този момент на редакторката на предаването започва да крещи в слушалките на Цонев да не задава този въпрос. Тя казва това толкова силно, че звукът от слушалките влиза в микрофона.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Сидни

Жалко за Цонев и за мен са го принудили да напусне заради изказаното мнение относно ББЦ!

13.03.2014 18:06:57

Сидни

Анонимен davidim kade we ide tozi bezdarnik nama go tati Трябваше ми преводач да те разбера, но си седнал иначе да злорадстваш за човека!

13.03.2014 18:05:56

Анонимен

davidim kade we ide tozi bezdarnik nama go tati

13.03.2014 14:25:48

Анонимен

WOW!Сън няма да ни хване!

13.03.2014 10:52:35

Анонимен

Голям борец за правдата - няма що.На тати и мама детето - връзкарче още от соц-а! Говорителят - връзкар на НДСВ-то.Няма по- мазен нагаждач от Цонев.Какво, не успя да уреди цялата си рода из медиите ли? Къде ли ще е PR? Или от кой екран ще сумти "дълбокомислено" в едър план?

13.03.2014 10:51:16

Анонимен

Щом пъпеша задава не удобни въпроси,веднага ще го вземат в НОВА. Бат Бойче прибира всички боклуци при него! А интересно защо редакторите на НОВА не питат защо водещите им задават неудобни въпроси? А си траят за откровено циничното държание на водещите им? И ако това са журналисти - здраве му кажи! Гъзоблизци на работодателя си ! Каква независима журналистика? Вярва ли някой в това?

13.03.2014 09:39:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.