• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Н. Цонев: Цветанов, бъди мъж! Яви се утре в съда и понеси отговорност по делото със съдия Тодорова!

Н. Цонев: Цветанов, бъди мъж! Яви се утре в съда и понеси отговорност по делото със съдия Тодорова!

/КРОСС/Цветанов, бъди мъж! Яви се утре в съда и понеси отговорност по делото със съдия Тодорова!

Това написа в личния си блог и страницата си във Фейсбук екс военният министър и лидер на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев. Повод за личния му коментар е информацията, че Цветан Цветанов прави опити да отложи делото за клевета, заведено срещу него от съдия Мирослава Тодорова. По информация от съда Цветанов е сменил адвокатката си, като новата адвокатка поискала отлагане на делото, защото била възпрепятствана да присъства. 

„Вчера за пореден път бяхме принудени да наблюдаваме как една достойна жена, съдия Мирослава Тодорова, няма възможност да защити в съда доброто си име", пише още Цонев. Според него целта на шиканирането е ясна - делото да се отложи за следващата седмица, когато водачът на две листи на ГЕРБ ще попадне в парламента и ще се прикрие зад депутатския имунитет и няма да му бъде търсена отговорност за клеветите. „Обществото се заразява с опасния вирус на безнаказаността, а политиците със съзнанието, че ако са на власт, могат да обиждат, да клеветят и да тъпчат закона, пише още Цонев.

Бившият военен министър и потърпевш от управленско-политическо своеволие Цонев призовава Цветанов да се яви в съда и да понесе отговорността си. „Депутатският имунитет по граждански дела е с цел защита на публични личности от изнудване. Дали някой си е представял, че ще се намери мъж, политик и силов вицепремиер, който да се крие зад имунитета си, за да оклевети безнаказано една жена?", пита в коментара си Цонев.

Цонев призовава Цветанов, ако в четвъртък съдът пак не се произнесе, да постъпи достойно и да свали депутатския си имунитет. „Нали в твоята партия твърдите, че сте си взели поука от грешките си? Или това е само преди избори и за пред избирателите?", пита още Цонев.

Коментарът на екс военният министър идва ден след като стана ясно, че българското правителство е признало вината си за унизителния му арест през 2010 г. по жалба, която той заведе в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Във връзка с предложеното му обезщетение от 15 000 евро, Цонев коментира, че е важно моралното удовлетворение, но и, че не може да приеме, че за личната политическа безотговорност плаща държавата. Дело в Страсбург е завела и съдия Мирослава Тодорова, след като в две интервюта Цветанов я обвини, че покровителствала организираната престъпност, защото забавила мотивите за осъдителната присъда на наркотрафиканта Васил Маникатов. Така България се оказа държавата в ЕС с безпрецедентен случай - съдия да съди вътрешен министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.