• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Бивш шеф на ЦСБОП: Акцията срещу Митьо Очите се използва като политическа бухалка

Бивш шеф на ЦСБОП: Акцията срещу Митьо Очите се използва като политическа бухалка

/КРОСС/ Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а случат на Митьо Очите се използва за разчистване на сметки. Това заяви в студиото на „Тази сутрин”, бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Той допълни, че Димитър Желязков отдавна е известен с криминалните си деяния и винаги е бил под наблюдението на МВР.

„Никой служител на МВР не би си позволил да остави подобна личност без оперативно внимание. Оперативното наблюдение обаче посочва, че с него има свързани лица с политическа окраска, тогава ръководството на тези служби е взело решение да се направи реализация не по Митьо Очите, а умишлено да бъдат компрометирани представители на политически партии, които са в опозиция и могат да се явят алтернатива при едни избори”, посочи Стойчев.

Бившият шеф на ЦСБОП коментира връзката между Иван Владимиров - бивш служител на МВР и настоящ съдружник на Митьо Очите в охранителната фирма  „Аркус-Сигурност”. Вчера в предаването „Тази сутрин”, той отрече фирмата да е на Димитър Желязков и той ще бъде освободен от длъжността си на консултант.

„Имаме Закон за частната охранителна дейност, който позволява службите за сигурност да контролират тези фирми, не може да се говори, че криминално проявено лице, може лесно да попадне в такава фирма, не е несериозно”, заяви Стойчев и допълни, че след 90-те години на миналия век има много случаи, в които бивши служители на МВР са попаднали в частния охранителен сектор и работят с криминално проявени лица.

Според Стойчев фактът, че дъщерята на Владимиров е юрист в МВР, а синът му е зам.-шеф в затвор е достатъчен конфликт на интереси, който трябва провокира службите да проверят обстойно фирмата  „Аркус-Сигурност”.

„Неспособност, некомпетентност и корупция е целият преход. На върха на пирамидата са политиците, малко по-надолу са хората от държавния апарат и на най-ниското ниво са криминалните елементи – конфликт на интереси във всички посоки”, заяви бившият шеф на ЦСБОП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И СИ МИСЛИТЕ ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ВИ ВЯРВАТ.

10.08.2018 20:22:40

Анонимен

А ПЪК АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ БСП СЕ ОПИТВА ДА ЯХВА ВСИЧКО КАТО БУХАЛКА

10.08.2018 20:22:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.