• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Явор Божанков за апартаментите: Не е светнала лампа, а е гръмнала заря над главата на Цветанов

Явор Божанков за апартаментите: Не е светнала лампа, а е гръмнала заря над главата на Цветанов

/КРОСС/ "Този казус не беше измислен или генериран от БСП - не БСП си е построила общежитие с половината правителство в него, нито БСП направили този казус публичен". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков в стурешния блок на Нова телевия по повод темата с апартаментите на властта. По думите му разговор за придобиване на имоти през 40-те години не е състоятелен и е бил воден много пъти.

"Г-жа Йончева обясни, че имотите й са наследствени, а тя не е имала и властови позиции, за разлика от г-н Цветанов", коментира Божанков. Той призова да излезем от битовата страна на въпроса с апартаментите на властта, защото това не е просто сделка за закупуване на жилище, а начин, по който функционира държавата. "В миналото г-н Цветанов беше известен с 6-те си апартамента, които той тогава оправда с пенсията на тъщата си. Случайност или не, извършващият проверка по-късно стана депутат от ГЕРБ", каза народният представител. "Цветанов ще бъде проверяван от антикорупционна комисия, която е назначена от самия него. Опасяваме се, че проверките няма да бъдат обективни - дано да грешим", каза още Божанков. Той коментира, ще наличните данни дават основания за съмнения в данъчни престъпления - апартаментът е купен с 1 млн. лева под пазарната цена, което означава - невнесено ДДС около 200 млн. лева. По думите му обясненията за тези цени са лобизъм и услуги. "В публичното пространство стана ясно, че същата фирма е строила небостъргач и промени в закона явно са я облагодетелствали. Имало е и проверки, които също са свързани с името на Цветанов. Проверихме, и в действителност - промени в закона са гласувани и Цветанов също е гласувал за тях ", каза Божанков. Народният представител обърна внимание, че Борисов е заявил, че няма да търпи съмнения за корупция. "Г-н Борисов, не е светнала лампа, а е гръмнала заря над главата на Цветанов", заключи Божанков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И малкото камъче обръща колата!!!

22.03.2019 17:42:36

Анонимен

ЯВОРЧО МАРИН МНОГО СИ МАЛЪК ЗА ЛАФЧЕТА.

22.03.2019 12:44:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.