• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Цветанов за Горанов: Всеки може да бъде проверяван, няма защитени

Цветанов за Горанов: Всеки може да бъде проверяван, няма защитени

/КРОСС/ Дъщеря ми започна работа в Световната банка след кандидатстване, каза шефът на ПГ на ГЕРБ.

Всеки в България може да бъде проверяван на база на постъпилите сигнали. По-честно е да бъде коментирано, когато приключат проверките. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос за проверката на имотите на финансовия министър Владислав Горанов. Прокуратурата и "Антикорупция" умуват дали е редно той да живее безплатно в чужд имот, съобщава 24 часа.

Това показва, че няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпванито на сигнал, обясни Цветанов. Съвсем нормално и закономерно е всяка информация, която постъпва, да се проверява, и да се спрат всякакви интерпретации и спекулации, допълни той.

Не питам колегите с кого си лягат и къде живеят, заяви Цветанов на въпрос дали Ивайло Московски живее с майката на децата си. Това ще бъде сериозен контрол, а не съм в това си право. Той обясни, че всеки, който заема публична длъжност, е длъжен в срок да декларира къде живее, какво ползва.

Връщане ме във времето, когато и аз бях проверяван и то по всички изисквания. Всичко, което е направено, е приключено. Убеден съм, че и Горанов, когато приключи проверката, ще може да даде отговор на всичко, каза още Цветанов. И призова да не се интерпретират и създават новини. Нека компетентните органи да си свършат работата, ако има достатъчно данни за проверка, допълни шефът на ПГ на ГЕРБ.

Запитан дали има информация за други проверявани хора от ГЕРБ и правителството, Цветанов отговори с не.

Когато завърши, дъщеря ми кандидатства на 4 места, отправиха й две предложения за работа и тя прие това, каза пък Цветанов на въпрос дали най-голямата му дъщеря работи в Световната банка. Не искам да въвличам децата и семейството си всякакви излишни спекулации, обясни той. И допълни, че дъщеря му е кандидатствала за работа както всички деца, когато завършват образование и където преценят, че могат да се реализират. И бе категоричен, че Кристалина Георгиева не е съдействала за назначаването на дъщеря му. В Световната банка работят над 100 души, допълни той.

Втората ми дъщеря учи в държавно училище, а най-малката е първи клас, допълни още Цветанов.

Разговорите, които се водят на най-високо политически ниво и в ЕП, и в ЕК и на двустранна основа вече има много по-голям надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство първо по въздух, евентуално и вода и на по-късен етап като сухопътна граница, коментира още Цветанов. Според него това можело да стане до края на мандата на този Еврокомисия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.