• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Цветанов: Не е нормално да показваме лицата на заподозрените, а всъщност да сме ги изтървали

Цветанов: Не е нормално да показваме лицата на заподозрените, а всъщност да сме ги изтървали

/КРОСС/ Смятам, че в момента все още имa дефицит относно привеждането в известност на целия криминален контингент. Не е нормално, когато имаме заподозрени лица, да показваме богатите им досиета, а всъщност ние да сме ги изтървали и да не сме ги привели в известност, когато сме имали възможност да го направим. Това каза в БНТ "Денят започва" председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрания Цветан Цветанов относно акциите за зачестилите обири на банкомати.

Той допълни, че трябват повече организационни мерки в диалог с банките и не трябва да се търси вината само в законодателя, а всички институции, които имат отношение.

Относно "лобистите" при военните зам.-председателят на ГЕРБ каза, че това е поредна обида към българския парламент и няма да позволи, който и да било той, да поругава институцията Народно събрание, президентската институция, изпълнителната и съдебната власт.

По темата за инвестиционния проект за обновяване на ВВС Цветанов отговори, че най-важно е процедурата да е прозрачна.

„С анкетната комисия имахме една единствена цел, показа се истината и че по време на финалната част на процедурата продължаването на двама, а не на трима е станало благодарение на осми критерий. Анкетната комисия заличи тази несправедливост. Най-важното е тези самолети да бъдат съвместими със задачите, които имаме в НАТО", коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Относно изказване на президента, че в България няма воля за борба с корупцията по-високите етажи на властта Цветанов каза следното, че в момента все още има усещането, че няма тази ефективност, затова и законодателят подхожда много конструктивно в диалог с всички институции, които имат отношение, да направим законодателство, което да даде този интегритет и тази координация между институциите , който да обедини в един орган и да бъдат по-ефективно и оценени от обществото и европейските партньори.

За новия закон за борба с корупцията Цветанов допълни, че днес предстои пресконференция в ГЕРБ, където ще бъдат обявени решенията от работната група, които работят по възможността за отпадането на давността за приватизационните сделки.

„От управляващата партия ще предложат писмо, което да бъде подписано от всички председатели на политически партии, за да видят политическа воля и ангажимент. Председателят на ГЕРБ изрази мнение, че не трябва по никакъв начин да затваряме страницата за досиетата, без да са ясни виновните лица, за това, което се случи в годините на прехода. 28 години демокрация виждаме още дефицити, които изпълваме със съдържание", каза Цветанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.