• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Цветанов даде надежда на Северозапада

Цветанов даде надежда на Северозапада

Плевен /КРОСС/ Високата активност ще гарантира стабилността, от която България се нуждае в следващите години. Убеден съм, че дебатът в тази кампания няма да бъде същия като миналата година. Тогава популизмът и неизпълнимите обещания излъгаха доста хора. В реализирането на всички секторни политики ние ще поставим основен акцент в развитието на Северозападна България. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в Плевен за връчване на членски карти на над 80 нови членове. На събитието присъстваха и народният представител в 42-то Народно събрание Цецка Цачева, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, председателят на областния предизборен щаб Владислав Николов и на общинския щаб Мартин Митев. Цветан Цветанов подчерта, че магистрала „Хемус" ще бъде един от приоритетите за новия програмен период. „След последните разговори с еврокомисарят по регионалното развитие е напълно възможно този проект да бъде върнат отново в оперативните програми за европейско развитие", обясни Цветанов.
Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че партията както винаги ще води позитивна предизборна кампания. „Надяваме се, че няма да има такива пробойни, каквито бяха през 2013 година с внушенията и манипулациите, които бяха направени с внесения сигнал от Мая Манолова за двойни дъна, за изнесени бюлетини и за възможност за манипулиране на изборния процес. Самия факт, че на 11 май се направи тази измама, даде възможност да имаме едно измамно правителство, което под формата на управленски мандат на задкулисието искаше всячески да управлява", категоричен бе Цветанов. Той припомни, че преди два месеца, на европейските избори, ГЕРБ получи отново доверието на хората. Очакванията са това да се случи и на предстоящия вот.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Последният въпрос – Защо Цветан Цветанов придобива имоти от обръчите на ДПС, след като ГЕРБ ги обяви за главните си политически врагове. В коментар на изнесените факти лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че е налице тайна скрита коалиция ГЕРБ-ДПС и че маските на ГЕРБ са свалени. Според него РЗС не случайно е в опозиция като дясно консервативна алтернатива, след като са разбрали какъв е генезисът на отношенията в ГЕРБ. Според РЗС управляващите искат да нарочат определени хора за престъпници и да измият гузната си съвест. От тук нататък от РЗС очакват да видят дали премиерът Борисов ще удържи на единствената си последователна теза, че който бъде уличен в далавери с доказателства, ще бъде изгонен. Още следващата седмица от РЗС ще поискат създаване на специална анкетна комисия в Народното събрание, за да се разследва незаконното забогатяване и търговията с влияние на вътрешния министър Цветанов. Депутатите считат, че само тя може да разреши този случай, защото това е безпрецедент с промяна в Закона за ДАНС, при който вътрешният министър контролира всички разследващи органи. От РЗС се надяват създадената комисия да се убеди във фактите, а докато се разследва случая Цветанов да бъде отстранен от заемания пост. От партията на Янев очакват прокуратурата да се самосезира по случая. (БГНЕС)

28.08.2014 21:41:53

Анонимен

- Какъв е произходът на средствата, с които са закупени имотите на Цветанови в луксозния квартал "Изток", възлизащи по пазарна оценка на над 1 милион лева? - Поради каква причина те са придобити и декларирани на цени в пъти по-малка от пазарната, а някои и на нулева стойност? - Ако Цветан и Десислава Цветанови са разполагали с платените в брой 150 000 лева, декларирани ли са те пред данъчните власти, заплатени ли са данъци върху тях и какъв е произходът на тези средства? Подобен въпрос те задават и за четирите влога на обща стойност 102 950 лева. РЗС питат още как така супер апетитен парцел в най-престижния квартал на София се оказва частна държавна собственост и защо е продаден точно на свързани с ДПС лице, а от тях – на Цветанов?

28.08.2014 21:41:43

Анонимен

Имотното състояние на Цветанов не е резултат от законни доходи, твърди Емил Василев от РЗС. От имотния регистър на името на Цветанов са няколко завършени недвижими имота. Те са му прехвърлени от фирмата "Ти Ви Би" ООД. Дружеството е част от конгломерат с други две фирми, контролирани от едно и също лице – "Ти Ви Би тур" ООД, стопанисващо "Ти Ви Би строй" ООД. Любопитна подробност е, че управителят и собственикът на фирмата Тодор Иванов Бояджиев е съдружник със Ревин Аталай, син на известния политик от ДПС Рамадан Аталай, в дружеството "Балкангаз" ООД. Чрез това дружество той контролира и известната компания за пътнически превози "Ивкони". Прави впечатление, че двата апартамента и двата гаража са посочени в имотната декларация пред Сметната палата, но земята не е декларирана, променено е и действителното име на фирмата продавач. От РЗС поискаха да получат отговори на няколко въпроса:

28.08.2014 21:41:35

Анонимен

Родителите му и тези на съпругата му, като преселници от провинцията през 1989 година, не са разполагали с реституирани имоти в София, а единствено с един малък апартамент. Вътрешният министър Цветанов и съпругата му никога не са се занимавали с бизнес и нямат регистрирани на тяхно име търговски дружества. Нещо повече: видимо от справката от Агенция по вписвания 20 години назад, считано от днешна дата, семейство Цветанови не са продавали имоти, а само са придобивали. Отнася се за общо шест недвижими имота с неясен произход на средствата и способите за придобиването им – 4 апартамента, от които един на името на съпругата Десислава, един на името на дъщерята Гергана, два, които са семейна собственост, както и два гаража. В самата декларация апартаментите на съпругата Десислава и дъщерята Гергана са посочени, незнайно защо, с нулева стойност на придобиване. Другите два апартамента и два гаража, които се намират в столичния квартал "Изток", които са посочени с обща стойност на придобиване 293 080 лева при квадратура 227 кв. метра, което прави средна цена за квадратен метър 600 евро. Тогава средните пазарни цени са били 2373 лева в този квартал, което в евро е доста по висока цена. Освен това в декларацията пред Сметната палата от 18 август 2009 г. министър Цветанов е посочил и четири влога в лева и валута на обща стойност 102 950 лева. Това означава, според депутата Емил Василев и анализа на РЗС, че благосъстоянието на семейството на вътрешния министър за около една година се е увеличило с около 565 000 лева.

28.08.2014 21:41:27

Анонимен

седем от които са придобити от покупко-продажба и то не от родители. Вторият упрек в лъжа към вътрешния министър е, че е подавал декларация пред Сметната палата и в качеството му на заместник-кмет на София. Нещо повече – липсвали подавани от него имотни декларации за 2007 г. и 2008 година. На сайта на Сметната палата има само две негови декларации, които бяха раздадени на журналистите днес, те са от 18 август 2009 г. и от 27 май 2010 година. Според РЗС третата лъжа е прикриването на факта, че Цветанов е закупил няколко недвижими имота, а не само един апартамент, като е заплатил в брой 150 000 лева. Според фактите и документите, които притежават в централата на РЗС през 2008 г. имотното състояние на Цветан Цветанов нараства чувствително и това по никакъв начин не може да се обясни със скромната му заплата на държавен чиновник от средно ниво в МВР, нито в последствие с доходите му на зам.-кмет на София. От РЗС отбелязват, че като лидер на извънпарламентарна по това време партия Цветанов е работил на обществени начела, тоест без заплата.

28.08.2014 21:41:13

Анонимен

На 20 февруари 2010 г. министърът на вътрешните работи заявява в отговор на въпрос на медиите, че семейството му притежава 4 апартамента, прехвърлени от неговите и на съпругата му родители. Той казва също, че един от апартаментите му бил ново строителство, закупен със средства от банков кредит, който възнамерявал да погаси с продажба на стария семеен апартамент. Цялото му имотно състояние, заявил той тогава, е декларирал още като заместник-кмет на Столична община. Извършената от юристи на партия РЗС проверка показва, че Цветанов лъже и в трите цитирани твърдения, посочи Емил Василев. Според него, Цветанов лъже, защото семейството му притежава не 4, а 9 недвижими имота,

28.08.2014 21:41:03

Анонимен

През 2008 г. имотното състояние на вътрешния министър шокиращо се е подобрило, заяви днес депутатът от РЗС Емил Василев. На медиите бяха раздадени документи, свързани с тази теза – нотариални актове, справки от Службата по вписвания в София, както и две декларации от Сметната палата. Изложението на депутата Василев засегна незаконните доходи, връзките на министъра с ДПС и някои негови твърдения, които Емил Василев квалифицира като лъжи.

28.08.2014 21:40:54

Анонимен

Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 000 лева.

28.08.2014 21:40:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.