• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Цветанов за новия апартамент: Минал съм през всички проверки, нямам притеснение

Цветанов за новия апартамент: Минал съм през всички проверки, нямам притеснение

/КРОСС/ "Няма никаква договорка с никого за апартамента ми. Няма нищо, което да е незаконно", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти, след като вчера се разбра, че се е сдобил с луксозно жилище от над 240 кв/м в елитен столичен квартал.

Още вчера той увери, че всичко е законно - купил жилището, като заменил други две и е доплатил 100 000 лева за разликата от 39 кв. м. в площта. Не даде обаче обяснения как така квадратният метър в луксозната сграда е излязъл на семейството едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.Днес пък Цветанов коментира нова медийна информация - че в същия ден, в който е прехвърлил двете други жилища на строителна фирма, за да вземе по-големия, те са били купени от негов служител.

"Този човек не е служител на ГЕРБ", категоричен беше обаче зам.-председателят на ГЕРБ, като подчерта, че всички негови сделки са направени по българското законодателство и по банков път.

"Не знам колко струва, доплатил съм", отговори единственото обаче той на многократните въпроси колко е струвал на квадрат новият му апартамент.

"Вашите тълкувания, поднасяне манипулативно на тази информация не отговаря на истината. Минах през същото нещо през 2013 г. Знаете каква беше истерията. Минал съм през всички видове проверки. Нямам притеснение от нищо. Аз съм изряден български гражданин", подчерта Цветанов пред журналисти.По-рано днес стана ясно, че в прокуратурата е постъпил сигнал гражданско сдружение "Боец", свързан с новопридобия му апартамент. По преценка на прокурор от ВКП ще стане ясно дали ще бъдат предприети последващи действия, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че обичайно процедурата протича с изискване на документи от Агенцията по вписванията, снемане на обяснения от купувач и продавач. След това се прави и оценка на имота. Възможно е и КПКОНПИ също да прави проверка по случая, допусна Арнаудова.

Апартаментът на Цветанов е в наградената през 2017 г. "Сграда на годината" - кооперация "Летера", известна още като "Къщата на буквите". Тя се намира в столичния квартал "Изток", на известната улица "Латинка". Жилището е разположено на последния, шести етаж. Двойният гараж към него е отделен от останалите в сградата, има и преддверие с "ВИП асансьор", чиято шахта според нотариалния акт също е собственост на Цветанови, пише "Свободна Европа" като се позовава на документи, с които разполага.

През 2010 година се разрази скандал около тогавашния вътрешен министър, след като се разбра, че само за две години семейството му се е сдобило с 6 недвижими имота в София с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 000 лева. През 2013 г. последва и данъчна проверка, която не установи никакви нарушения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.