• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Цветан Цветанов: Не съм във война с министър Бъчварова

Цветан Цветанов: Не съм във война с министър Бъчварова

/КРОСС/ Правителството полага максимални усилия за осигуряване на необходимите финансови средства за доизграждане на възпиращите съоръжения. Тези съоръжения са част от мерките, които предприема правителството на Бойко Борисов за ограничаване на бежанския поток. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов пред журналисти при инспекцията на строително-монтажните дейности по възпиращото съоръжение по Българо-Турската граница в района на ГКПП "Капитан Андеево". Цветанов бе придружаван от областния управител на Хасково Станислав Дечев, областния координатор на ГЕРБ и депутат Делян Добрев и от народния представител Евгения Ангелова.

Цветан Цветанов заяви, че на територията на Хасковска област са изградени 12 км възпиращи съоръжения. "10 км от тях са тип "А", 2 км са от тип "Б". Около 12 км от започнатите ще бъдат довършени до май месец, ако са благосклонни метереологичните условия. От последните 35 млн., които бяха отпуснати, 72 хил.лв вече са осигурени и представени като отчет за довършването на тези 12 км", обясни той.

"Знаете от посещенията, които Бойко Борисов направи в Брюксел, от Съвета на министрите на вътрешните работи и от вчерашните ми разговори с вътрешния министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и с представители от Европейския парламент-настояването е да се осигури и европейско финансиране", посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов бе категоричен, че България също трябва да бъде финансирана като външна граница на ЕС. "Така ще можем да направим пълното обезпечаване за мерките, които предприема българското правителство. Настояването на премиера Борисов, което е заявявал многократно, получава подкрепа от представителите на ЕК-въпрос на време е да получим такова финансиране", каза Цветан Цветанов.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ това са общи политики, които трябва да представляват интерес за всички политически формации, които имат представителство в ЕС, за да бъдат защитени националните интереси на България.

Цветан Цветанов отхвърли твърденията за напрежение между него и вътрешният министър.

"Не съм във война с министър Бъчварова, отпадането на текстове от Закона за електронната идентификация по никакъв начин не трябва да се възприема като саботиране или спиране на електронното правителство и на електронното управление", каза тй. 

Цветанов припомни, че миналата сряда беше приет Законът за електронната идентификация на второ четене в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

„Това, което се предвижда в законопроекта, е да бъдат въведени съответните чипове за електронна идентификация на няколко броя носители, като единият от тях е и личната карта. За личната карта ние сме заявили принципната си позиция и в обсъжданията, които бяха направени в сряда, че ако бъдат внесени мотиви с предложения за Закона за българските документи за самоличност, вътрешната омисия ще даде приоритет на този законопроект и той ще бъде приет максимално бързо. По този начин ще може да се изпълни цялостната концепция, която е заложена от правителството", посочи Цветанов.

По думите му, това по никакъв начин не трябва да се възприема като саботиране или спиране на електронното правителство и на електронното управление. Той припомни, че за текстовете, които отпаднаха по Параграф 6 и 7, се е предвиждало да влязат в сила от април 2017 г., ако бяха останали.

„С какво може да спрем електронното управление, при положение че може на кредитни карти и други магнитни носители да бъдат слагани подобни електронни чипове и по този начин да се създаде възможност да се осигури тази услуга, която може да бъде предоставена на българските граждани? Това е част от развитието и съвременните технологии", отбеляза Цветанов.

На въпрос дали с отпадането на двата параграфа обявява вътрешна война на министър Бъчварова, той отвърна, че това са спекулации и не води никакви войни с никого.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Крайно време е Бойко да направи рокадо. Цецо - министър, а Бъчварова - в парламента.

12.03.2016 18:11:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.