• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Цв. Цветанов: Доверието изисква много работа

Цв. Цветанов: Доверието изисква много работа

/КРОСС/ „Аз смятам, че трябва да бъдем по-спокойни и по-издръжливи. Да ръководиш МВР е най-тежкият ресор", каза Цветан Цветанов в коментар на реакцията на Румяна Бъчварова срещу декларацията на КРИБ, с която бе поискана оставката й.

Цветанов има свой прочит и на изявлението на Бойко Борисов по адрес на Кирил Домусчиев („Да не ми дава акъл от Тайланд"). Според него премиерът е дал „много ясен знак към полицаите и към ръководството на МВР, и към хората" да се работи много повече в министерството. Смятам, че реакциите не са добър спътник в работата, отбеляза Цветанов в интервю за BTV.

Цветанов не споделя и мнението на Бъчварова, че атаките срещу министерството са риск за националната сигурност: „Не смятам, че трябва да излизаме с такива заключения - за това дали всяка критика към МВР е заплаха за националната сигурност".

Той повтори, че подобни ситуации трябва да се преодоляват с много работа и даде пример със себе си - как като съвсем нов министър, още при първото отвличане за неговия мандат на групата „Наглите", бил попитан ще подаде ли оставката си. Единственото, което направих, е да се вслушам много внимателно, но не да реагирам емоционално. Да мобилизирам целия ресурс, разясни Цветанов и напомни, че тази група в момента излежава тежки ефективни присъди.

Цветанов напомни, че е бил репресиран и от Станишев - със сигналите за кечърите, но защити прокуратурата, която е образувала поредицата от дела, защото била длъжна да образува при всеки анонимен сигнал.

Когато си решил да поемеш този кръст, неминуемо ще получиш удари, заключи вторият човек в ГЕРБ.

Цветанов отрече и тезата за контрол на ДПС върху службите и каза, че не вижда никаква драма в свалянето на охраната на Лютви Местан вечерта, след като е отказал да подаде оставка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.