• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Плевнелиев няма да е кандидат на ГЕРБ за президент

Плевнелиев няма да е кандидат на ГЕРБ за президент

/КРОСС/ГЕРБ ще обяви своите кандидати за президент и вицепрезидент през май - юни. Сред тях няма да е настоящият президент Росен Плевнелиев, стана ясно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Изказването си за предстоящите президентски избори Цветанов направи по време на форума „Предприемачеството - двигател за развитие на България", който се провежда днес в Хасково.

„Партия ГЕРБ ще си има свои кандидати за президент и вицепрезидент. Тези кандидати ще бъдат обявени през май-юни, защото в момента все пак трябва да отдадем необходимото уважение към сегашния президент", заяви Цветанов. Той призова да не се забравя в какъв период Плевнелиев беше президент.

„В период, в който имаше политическа нестабилност, политическа конфронтация и агресивност, която, повярвайте, беше губеща за всички - и партии, и общество, и държава. Два служебни кабинета дадоха възможността да се проведат избори. Последните предсрочни парламентарни през 2014 година дадоха тази устойчивост, която имаме днес", посочи Цветанов. 

По думите му, президентските избори ще бъдат тема на реален разговор през май и може би през юни ГЕРБ ще обяви съответните номинации.

„Мога да ви уверя, че кандидатите ни за президент и вицепрезидент ще бъдат най-добрите и ще получат широка обществена подкрепа, не само от нашите структури, но ще бъдат добре възприети и от други политически формации и разбира се преди всичко от обществото, защото то е основният работодател при назначаването на президент и вицепрезидент. Ще се подготвим много добре", увери той.

"Министър Бъчварова полага максимални усилия, за да може да отговори на очакванията на полицаите. Знаете какви са бюджетните възможности днес, какви са потребностите на полицаите, както за работните места, така и за всички техни социални компенсации", каза още Цветанов.

„Ще направим един обществен дебат за законодателните промени, които са внесени в българския парламент. В диалог със синдикалните организации, професионалното и политическото ръководство, убеден съм, че парламентът може да посредничи за преодоляването на това напрежение", посочи Цветанов.

„Убеден съм, че можем да намерим консенсус. Нека да изчакаме вторник, да мине обществената дискусия, за да може да планираме последващите си действия", призова той.

Относно бежанския поток, зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че Хасково е първата линия, която е положила максимални усилия за справяне с мигрантите. „Нужно е да бъдат предприети превантивни действия, да бъдат изграждани възпиращи съоръжения, за да се предпази местното население от дискомфорт", посочи Цветанов.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред бе категоричен, че не е против електронното управление. „Преди дни ние приехме Закона за електронната идентификация. ГЕРБ е за електронното управление и ще подкрепи електронното управление. Това е бъдещето и това е нашата основна цел", заяви Цветан Цветанов. Той подчерта, че тези, които твърдят обратното, целят да спечелят избиратели с негативна кампания. „Ние сме консенсусни, защото за нас България е над всичко, ние правим всичко за хората. Ние сме един силен отбор който се движи към правилната посока за европейското развитие и стабилността на България", каза Цветанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.