• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Цветан Цветанов: Единственото, което съм искал, е да имам справедлив съдебен процес

Цветан Цветанов: Единственото, което съм искал, е да имам справедлив съдебен процес

/КРОСС/"Единственото, което съм искал, е да имам справедлив съдебен процес". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Цветан Цветанов, дни след като бе оправдан по обвиненията, че е осигурил чадър на престъпници, отказвайки разрешение за подслушване. 

"През 2013 г. преди стартирането на предизборната кампания Сергей Станишев ме набеди пред надлежен орган. Беше направена пресконференция, беше внесен сигнал. Вие знаете ли, че се установи, че кечърите не могат да подслушват. Никой не ми се извини тогава", заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

На въпроса дали смята, че Станишев е повлиял на съдиите да го осъдят, Цветанов отговори: "Разбира се, че не мога да го твърдя, но има много ситуации и обстоятелства, които са се развили. Апелативният съд потвърди ефективната ми присъда по едно от делата ми. След това съдия-докладчикът беше повишен. ВКС обаче отмени присъдата. Ясно е, че нещата са поръчкови​".

Относно информацията, че ГЕРБ ще се откаже от квотния принцип във Висшия съдебен съвет, той коментира: „Няма да направим отстъпление от това, което е основополагащо за борбата с корупцията. Няма да отстъпим от философията и това, което министър Христо Иванов е заложил в концепцията си".

"Трябва да бъдем нетърпими към корупцията. Благодарен съм на министър Румяна Бъчварова, че успя да възстанови директора на "Вътрешна сигурност" Румен Ганев и неговия екип", заяви той във връзка с арестите на полицейските шефове в Асеновград и Първомай.

Той посочи, че кандидатът на ГЕРБ за местните избори в Пловдив е Иван Тотев и премиерът Бойко Борисов стои твърдо зад тази кандидатура.

"Разбира се, че в тази кампания ще има много спекулации и много внушения", заяви той по повод нападки срещу Тотев в медийното пространство.

Според Цветанов, Тотев ще бъде избран за кмет на Пловдив, защото по време на мандата си е "направил това, което за 25 години никой друг не е могъл".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.