• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Цв. Цветанов: Антитерористичният закон ще гарантира спазването на човешките права

Цв. Цветанов: Антитерористичният закон ще гарантира спазването на човешките права

/КРОСС/ Партия ГЕРБ ще открие предизборната си кампания на 9 октомври, а кандидатпрезидентската двойка ще бъде обявена в средата на септември, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за БНР. Според него на фона на предизвикателствата пред България и света, президентската институция ще играе балансираща роля във вътрешен план и трябва да бъде силният глас на страната навън. Така Цветан Цветанов обясни изказването на премиера, че президентските избори са лидерска битка: „От тази гледна точка смятам, че президентската кампания ще бъде доста интересна и съм убеден, че всички останали политически партии подхождат по същия начин, за да може действително да има лидерски дебат и да може действително системните партии да направят най-добрите номинации".

Цветанов е удовлетворен от резултата от първото гласуване на антитерористичния закон: „В една дискусия винаги може да има различни мнения. Самият факт, че вече в цяла Европа се говори за антитерористично законодателство, няма как България да остане встрани и няма как да не синхронизираме действията си законодателството да бъде адаптивно с това, което се прилага и се приема в държавите от ЕС".

Разделението на властите ще гарантира, че антитерористичният закон, който беше гласуван от парламента на първо четене, ще гарантира спазването на човешките права, коментира още Цветан Цветанов: „Знаете, че в последните два парламента има реално функциониращи парламентарни комисии, които са към специализираните комисии за сигурност, за обществен ред и това дава възможност на всички парламентарно-представени групи, да имат своите представители и тук силната роля е, както на опозицията, така и на управляващите и формиращото се мнозинство, което трябва да се съобразява с всички разумни критики, и да се постигне този необходим баланс, който е гаранция за успеха в борбата срещу тероризма".

Цветанов обясни, че проектозаконът предвижда с механизъм да се защити имуществото на гражданите при осъществяване на антитерористични операции: „Когато се реализира една антитерористична операция, след това държавата да може да защити имуществото, ако то бъде разрушено".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.