• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Няма промяна в състоянието на Цвети Стоянова

Няма промяна в състоянието на Цвети Стоянова

/КРОСС/ Няма промяна в състоянието на 21-годишната художествена гимнастичка Цвети Стоянова, която беше приета във вторник в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Пациентката остава в Централна реанимация в тежко състояние.

Цвети Стоянова падна от шестия етаж от блок в столичния квартал "Надежда". Основната версия, по която работи Прокуратурата е опит за самоубийство, но не изключва и случайно падане, тъй като парапетът на терасата е много нисък. По думите на говорителя на държавното обвинение Румяна Арнаудова няма оставено предсмъртно писмо.

Същевременно българският национален отбор по художествена гимнастика направи първите си две тренировки на Европейското първенство в Израел. На него мястото на Цветелина Стоянова зае Любомира Казанова. Българските грации призоваха да не се спекулира със състоянието на златното момиче.

"По повод ситуацията с Цвети искаме да кажем, че последните няколко седмици бяха тежки за нея. Беше изтощена, изморена и тренировките й бяха трудни за издържане. Преди Европейското първенство тя заяви,че иска да се откаже и да спре със състезателната си дейност. Направихме всичко възможно да я убедим и да я върнем,както ние, така и нашите треньори.За нас беше най-важно тя да е щастлива и да се чувства спокойна, борихме се за нея до край, но тя взе своето решение да напусне. Искаме да ви помолим да спрете с лъжите,както заради нас, така и заради нея и нашите треньори. Тя има нужда в момента от нашата и вашата подкрепа,но не по този начин. Изпращаме й цялата си сила и ще играем и ще посветим играта си за нея на това Европейско. Трябва да сме силни и да подкрепим както Цвети, така и Любомира и заедно ще продължим напред да се борим за нашата цел..ще се борим за Цвети и нейния живот", написаха златните момичета във Facebook профила на Българската федерация художествена гимнастика.

Според написаното от треньорския щаб, Цвети не е на Европейското Първенство и част от отбора заради нейно лично решение и желание да се отдели от тренировъчният процес.

"През всичките тези години, при всякакви създавали се ситуации в тренировки и на състезания никога не сме имали намерения да я отстраним от отбора! В трудните и в най-щастливите моменти,тя винаги е била част от нас", допълват те.

Те призоваха да се спре да се търси вина там, където няма.

Лекарят на отбора Милен Димов и психологът Татяна Янчева написаха, че през последния месец грацията не се е чувствала добре, имала е различни физически оплаквания - била е консултирана с различни специалисти.

"Естествено това се отрази на цялостното и състояния. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариетата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите си, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог", коментират те.

"Цвети Стоянова поиска среща с мен и ме уведоми, че не иска повече да тренира. Чувстваше се изразходена и и липсваше мотивация да участва на Европейското първенство и Олимпиадата. Направих опит да я убедя да остане, защото остават само 3 месеца. Не успях...", добави Илиана Раева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.