• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Uber наемала шпиони на ЦРУ

Uber наемала шпиони на ЦРУ

/КРОСС/ Скандалната компания Uber се е занимавала с международен шпионаж, наемайки за целта множество бивши служители на ЦРУ, става ясно покрай материалите по делото за интелектуална кражба, заведено срещу гиганта от Waymo, дъщерно дружество на Alphabet, предава Automedia.

Обвинението се позовава на писмо, съставено от адвоката на бившия служител на Uber Ричард Джейкъбс. В него детайлно са описани множество незаконни практики, прилагани от компанията. Това включва обучени шпиони, маскирани като обикновени таксиметрови шофьори, системно предлагане на подкупи на официални лица в чужди държави и подслушване на конкурентите.

По-рано през годината Uber плати 7.5 милиона долара обезщетение на Джейкъбс в резултат на извънсъдебно споразумение и той се съгласи да оттегли най-същественото обвинение - за кражбата на технологии от Waymo, поделението на Google за автономно шофиране.

Джейкъбс обаче стои зад другите си твърдения, включително за наемането на експерти от ЦРУ и за внедряването на фалшиви "недоволни клиенти" на компанията в групи, които се подготвяли да заведат колективни искове срещу нея. Писмото му доведе до отлагане на делото на Waymo срещу Uber, за да може съдът да проучи новите улики.

Междувременно новото ръководство на Uber, назначено след отстраняването на основателя на фирмата Травис Каланик, разпространи изявление, че макар "да не се съгласява с всички обвинения в писмото", то е направило всичко необходимо да промени лошите практики и да се "конкурира честно и почтено, на база силата на нашите идеи и технологии".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.