• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В Крим вече функционира китайската платежна система UnionPay

В Крим вече функционира китайската платежна система UnionPay

/КРОСС/ Международната китайска платежна система UnionPay вече функционира в Крим, като тя е призована да замени на полуострова MasterCard и Visa, съобщи БайкалБанк, цитиран от РИА Новости.

Преди близо година във връзка с икономическите санкции, въведени от САЩ, в Крим бе прекратено функционирането на големите международни платежни системи Visa и MasterCard. От пазара на полуострова се оттеглиха и много други международни оператори, осъществяващи парични преводи.

„БайкалБанк започна издаването на платежни карти на полуострова, голяма част от които се издават в рамките на програма за превод на работни заплати. Инфраструктурата на обслужване на клиенти по картите UnionPay днес активно се разширява и обхваща вече шест града в региона: Симферопол, Севастопол, Ялта, Евпатория, Саки и Керч“, се казва в съобщението.

От банката припомниха, че UnionPay функционира успешно в Русия от 2013 г. и не подкрепя международните икономически санкции, заради които в Крим не могат свободно да работят MasterCard и Visa.

„Към днешна дата UnionPay е първата голяма международна платежна система, която ще функционира пълноценно в Крим“, поясни ръководителят на кримския филиал на БайкалБанк Олеся Бурдуковская.

По думите й, с карта UPI могат да бъдат извършени плащания за стоки, услуги и да се теглят пари в 150 страни в света, затова тя ще бъде удобна и за клиентите, които често пътуват в чужбина. Със системата работят над 300 банки в цял свят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво само така.Крайно време е доминацията на долара и всички американски финансови институции да отслабват и да отидат в забвението.Дано дойде по-скоро новият световен ред.

21.10.2015 11:14:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.