• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Wizz Air поръчва двигатели V2500® за 10 самолета A321ceo

Wizz Air поръчва двигатели V2500® за 10 самолета A321ceo

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, избра двигателите V2500 за 10те самолета Airbus A321ceo, поръчани днес на авиошоуто в Париж. WIZZ вече има 83 V2500 в действие, които движат самолетите A320 от семейството, и още 19 ще бъдат доставени от 2018. WIZZ е подписала също договор за 110 самолета с новата технология A321neo, които ще бъдат с двигатели PW1100G-JM.

V2500 се предлагат от IAE International Aero Engines AG, мултинационален консорциум от авио двигатели, чиито акционери са Pratt & Whitney, подразделение на United Technologies Corporation (NYSE: UTX); Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH; Японската Aero Engines Corporation; и MTU Aero Engines GmbH.

Договорът за продажба на двигателите V2500, който включва от 22,000 до 33,000 паунда тяга, съдържа и договор за летателни часове. По света има действащи  6,500 двигателя V2500.

"Ние сме много доволни от оперативното представяне на двигателя V2500 и разходните предимства, които носи", каза Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air. "Връзката с IAE & P&W е важна за растежа на бизнеса ни, тъй като показателите за ефективност на двигателя V2500 ще се трансформират директно в намалени оперативни разходи. Докато вече имаме много ниска базова цена, нашият фокус е да продължим да се стремим да предлагаме най-ниските тарифи на клиентите, като същевременно постигаме силна възвръщаемост за нашия бизнес. Стратегията на WIZZ е да утвърдим позицията си на лидер на пазара в Централна и Източна Европа, и на най-бързо развиващия се европейски нискотарифен превозвач. Следвайки поръчката ни отпреди две години за 110 свръхефективни Airbus A321neo, тези още 10 самолета ще прибавят общо 140 нови машини към флота на Wizz Air до 2024 и Wizz ще се превърне в два пъти по-голяма компания, отколкото е днес."

"WIZZ е ключов стратегически клиент на IAE и Pratt & Whitney," каза Рик Дуерло, старши вице-президент продажби и клиентско обслужване, Pratt & Whitney.  "Ние високо ценим, че WIZZ вярва в нас."

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, сега оперира с флот от 83 самолета Airbus A320 и A321, който е един от най-младите сред европейските авиокомпании, със средна възраст на самолет 4.4 години.  

Pratt & Whitney е световен лидер в дизайна, производството и обслужването на самолетни двигатели и на спомагaтелни задвижващи единици.  United Technologies Corp., разположена във Фармингтън, Кънектикът, предлага високотехнологични системи и услуги за строителната и космическата промишленост. За повече информация за UTC, посетете www.utc.com, или ни следвайте в Twitter: @UTC.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.