• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Манюел Валс ще обяви кандидатурата си за президентския пост на Франция

Манюел Валс ще обяви кандидатурата си за президентския пост на Франция

/КРОСС/ Френският премиер Манюел Валс официално ще обяви влизането си в надпреварата за кандидатура на социалистите за президент на Франция. Това ще стане по време на пресконференция днес в 18:30 часа местно време в сградата на кметство Еври - своята избирателна крепост в Париж, обявена от резиденцията на френския премиер. Приближени на Валс потвърдиха за агенция „Франс прес", че именно по време на пресконференцията министър-председателят ще обяви оттеглянето си, за да се включи в президентската надпревара.

Вчера френският в. „Журнал дьо диманш" също съобщи за готвени планове за кандидатура на Валс. Изданието посочва, че намеренията на Валс трябва да станат ясни в понеделник, 5 декември. Тогава ще бъде съобщено и решението му да напусне правителството, съобщава анонимен източник от резиденцията на премиера. Според него във вторник Валс вече няма да присъства на ежеседмичните правителствени срещи. „Журнал дьо диманш" пише още, че Валс би искал да се съсредоточи върху своята кампания, без да се разсейва с друга дейност. За момента обаче остава неизвестно кой ще наследи Валс на поста.

Според социологическо допитване на Френския институт за изучаване на общественото мнение именно премиерът ще бъде най-популярният кандидат на социалистите, ако се включи в първичните избори. За него са готови да гласуват 45% от левите избиратели.

Изборът на кандидат на левицата във Франция ще се проведе в началото на януари. Настоящият президент Франсоа Оланд заяви тази седмица, че няма да се кандидатира отново за поста. Той е и първият действащ президент в новата история на Франция, който не се кандидатира за втори мандат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.