• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Валс ще се изправи срещу Оланд на първичните избори на социалистите във Франция?

Валс ще се изправи срещу Оланд на първичните избори на социалистите във Франция?

/КРОСС/ Министър-председателят на Франция Манюел Валс не изключи възможността да издигне кандидатурата си на първичните избори на управляващата левица и да се изправи срещу тази на президента Франсоа Оланд. В интервю за в. „Журнал дьо диманш" Валс посочва: „С президента ни свързват уважение, приятелство и лоялност, но лоялността не изключва прямотата. Трябва да се отбележи, че през последните седмици общият контекст се промени. Излизането от печат на книга с откровения (на Оланд) предизвика раздор в левите среди и като ръководител на парламентарното мнозинство аз отговарям за това тази ситуация да се вземе предвид", изтъкна Валс, коментирайки положението в Социалистическата партия.
Валс подчертава, че в условията на „раздори, съмнения, разочарования, мисли за това, че левите нямат никакви шансове", той иска да даде нов импулс на мнозинството. „Искам да прекъсна тази механика, която ни води към поражение. Не забравям, че президентът беше избран от французите през 2012 година, но всяка кандидатура трябва да олицетворява връзката с французите, с левите, с нашето политическо семейство, и всяко решение, което не отчита тези три фактора, би било нестабилно и крехко", смята левият политик. Отговаряйки на директен въпрос дали може да издигне кандидатурата си на първичните избори на социалистите, Валс отбелязва, че изявление може да има до няколко дни.

Първичните избори на Социалистическата партия, на фона на безпрецедентно ниския рейтинг на президента Оланд и на управляващата политическа сила, ще се проведат в два тура на 22 и 29 януари 2017 година. Крайният срок за подаване на заявления за участие е 15 декември.

Първият тур на президентските избори във Франция ще бъде на 23 април догодина. Според последните допитвания, кандидатът на социалистите, който и да е той, няма шансове да стигне до балотаж на 7 май.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.