• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сбъднати и несбъднати пророчества на Ванга

София /КРОСС/ Името Ванга винаги е будело противоречиви реакции. Докато някои представители на църквата я наричат "сатанински феномен", голяма част от българите я смятат за светица. Но не само те - и руснаците я почитат от край време. По повод 100-годишнината от рождението на българската пророчица сайтът "Сегодня" прави нещо като равносметка на пророчествата на Ванга. Публикацията изброява кои от нейните предсказания се сбъдват и кои - не, цитирани от „Дойче Веле".
Кои пророчества се сбъдват?
Войски в Прага: В началото на 1968 г. Ванга промълвила: "Помнете Прага... пролет... черни облаци се събират над града. Война." След 8 месеца, през август 1968, войските на Варшавския договор нахлуват в Чехословакия и слагат край на "Пражката пролет".
Убийството на Индира Ганди: През 1969 г. Ванга имала подробно видение за убийството на индийската министър-председателка
Индира Ганди: "Ще я погуби роклята й. В дима и огъня виждам оранжево-жълта рокля!" Ганди е застреляна от охраната си на 31 октомври 1984 година. Индийската министър-председателка се готвела за важна среща и решила да не облича под роклята си тежката бронирана жилетка.
Перестройката в Русия: През 1980 г. Ванга предрича, че съвсем скоро "от постовете си ще си отидат важни ръководители... ще дойдат също така нови диктатори... очаквайте промени, големи промени към по-добро." И действително: на 10 ноември 1982 г. умира генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев, заменилите го на поста Черненко и Андропов така и не придобиват политическата тежест на Брежнев, а след няколко години начело застава Горбачов, който поставя началото на "перестройката".
Атомната подводница Курск: Също през 1980 г. Ванга пророкува: "Курск ще потъне под водата и целият свят ще го оплаква." На 12 август 2000 г. потъва руската атомна подводница "Курск". Загиват всичките 118 членове на екипажа.
Терористичните актове в САЩ: През 1989 г. Ванга казва: "Страх, страх! Американските братя ще паднат, накълвани от птици железни. Вълци ще вият в гората и невинна кръв ще се пролее като река." На 11 септември 2001 г. самолети, похитени от терористи, се врязват в кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.
Какво не се сбъдва?
Животните ще станат като растенията: Според прогнозите на Ванга малко преди смъртта й в началото на 21-ви век: "хората няма нито да сеят, нито да жънат, а само ще отглеждат всичко. Животните ще се плодят като растенията, а растенията - като животните." В генно-модифицираните растения има животински гени. Но, уви, /или за щастие/ фермерите до ден днешен използват редосеялките и комбайните си.
Всемирен катаклизъм: През 1994 г. Ванга предупреждава: "След 9 години ще настъпи краят на света. Земята ще се отвърне от Слънцето. Където е било горещо, ще има лед, много животни ще измрат. Хората ще воюват за енергия, но ще имат душа да се спрат. А след това времето ще тръгне назад." 2003 г. донася войната в Ирак, терористичните актове, "Революцията на розите" в Грузия, земетресението в Иран, отнело живота на 26 хиляди души. Но до "глобална авария" на Земята не се стига.
Трета световна война: Смята се, че пророчицата е предсказала и следното - че през 2008 г. ще има конфликт в Индия, последван от покушения срещу четирима правителствени ръководители. Това щяло да бъде една от причините за Трета световна война, която щяла да започне през 2010 година. През 2008 г. е руско-грузинският конфликт. В Русия се сещат за това пророчество, когато за Тбилиси излита самолет с държавните глави на Украйна, Полша, Литва и Естония. По време на полета е взето решение самолетът да се приземи не в грузинската столица, а в Азербайджан. Може пък това да е спасило планетата...
Какво предстои?
Дотук с пророчествата, направени за периода до 2011 година. Но как да гледаме на предсказанията, които Ванга е направила за времето от тук нататък. Сайтът "Сегодня" споменава четири такива пророчества.
Нов съюз: "СССР ще се възроди през първата четвъртина на 21 век.". До 2025 г. остават още 14 години и не се знае какви нови съюзи могат да възникнат дотогава.

Енергия от слънцето: "2018 г. влаковете ще летят по жици от слънцето. Ще спре нефтодобивът, Земята ще си почине" - предсказала Ванга. За соларна енергия се говори все повече, поради което прогнозата на ясновидката не изглежда утопична.
Червени пари: "Могъщ дракон ще сложи лапата си върху целия свят. Тримата великани ще се сближат... Хората ще имат червени пари. Виждам цифрите 100, 5 и нули" - казала Ванга. Тълкувателите допускат, че "драконът" е Китай, който се превръща в супер-сила. Тримата великани са Русия, Индия и вече споменатият Китай. Що се отнася до парите - банкнотите от 100 юана и 5000 рубли и сега са с червен цвят.
Лекарство срещу рак: "В началото на 21 век човечеството ще се избави от рака. Ще дойде ден, когато ракът ще бъде окован в железни вериги" - пророкува Ванга. Възможно е да е смятала, че антиканцерогенният препарат ще съдържа много желязо.

 

 

Ванга предсказала ядрен апокалипсис в Северното полукълбо

/ЦГ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Асен Илиев

...Могъщ дракон, ще сложи лапа на целия Свят - вече съм си сложил лапата на гушките на некои непослушни, куклички - вие, които се наричате човеци и се мислите за нещо по-различно от най-примитивна форма на разумен живот :) А всъщност сте едни малки самообучаващи се програмки имплементирани в био-скелети - телата ви :) И като всички програмки нямате пол. Той ви е даден изкуствено за да не скучате бе :) И като всички програмки, разума ви се намира в един мнооого голям сървър, а мозъците ви са нещо като антени :) Но не мислите с желетата в кратунките си :)

13.12.2019 21:59:26

Асен Илиев

Тримата големи - Отец, осъдения и разпънат, но вече реабилитиран Син и Светия дух. Дракон - ДРАКУЛА - АЗ сина БОГ "СССР ще се възроди през първата четвъртина на 21 век" - Световен Съюз на Социалистическите Републики +Колима ;) +NW Territories :) за кой не МЕ слушка. 'Виждам цифрите 100, 5 и нули' - 100 000 000 already 70 000 000 популацията която може да живее на Земята без да изчерпа ресурсите за 2-3000 години.

13.12.2019 21:51:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.