• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Р. Бъчварова: Оставката ми е последният, най-лесният вариант

Р. Бъчварова: Оставката ми е последният, най-лесният вариант

/КРОСС/ „През целия ден се опитваме да намерим най-доброто решение за служителите на МВР. Нашите действия са свързани с желанието ни за по-добро управление на бюджета. Разбирам интересите на синдикатите. Призовавам ги за известно търпение, за да стигнем до най-доброто решение. Моето предложение е да се въведат правила, които да важат от тук нататък", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в коментар на протестите на служителите на МВР в цялата страна. „Търсим най-добрият вариант за служителите. Оставката ми е последният вариант, който е и най-лесният", посочи Бъчварова в интервю за ВTV.

Няма да има намаляване на работните заплати, социалният пакет ще се запази. По отношение на компенсациите при напускане представихме нашите аргументи, предложението беше да се съобразим с желанието на служителите. Искам да кажа на колегите, че работим и обсъждаме най-добрия вариант за изход от ситуацията, увери тя.

„Когато има опасност от загуба на част от привилегиите, тези мъже и жени имат право да изразяват недоволство и никой не може да им се сърди. Друг е въпросът дали трябва да пречат на гражданите", заяви вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за БНТ. Не става дума за орязване на заплати, подчерта той.

„МВР има обаче и много други нужди - съвременни комуникационни средства, бензин... Текат разговори, надявам се да се намери компромис, но виждате колко трудно се правят реформи. Темата не е нова, а реакцията не можеше да бъде различна", добави Дончев. Това далеч не е единствената реформа, която трябва да тече в МВР, отбеляза вицепремиерът и изрази надежда за намиране на добро решение.

Около 300 полицейски служители се събраха пред сградата на Министерството на финансите в София и блокираха столичната улица „Раковска" на кръстовището със „Славянска" към 15.30 ч. в знак на протест срещу предлаганото от правителството преструктуриране на бюджета за сигурност. Те заявиха, че протестът им не е организиран, а спонтанен, а поводът за него са готвените драстични намаления и премахване на бонуси към заплащането на заетите в сектора.

Утре темата за реформите в сектора ще бъде обсъдена при премиера Бойко Борисов с участието на министрите на финансите и на вътрешните работи, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

А на бас!

А НА БАС, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ УТРЕ ЩЕ СЕ НАДУПЯТ НА БОКО ТИКВАТА. ЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ СРЕЩУ ИДИОТИТЕ СИ ШЕФОВЕ В МВР И В ПРАВИТЕЛСТВОТО, А ЗА КИНТИ! А на бас, че утре пак ще се състои последно действие в поредния протест на ченгетата, който пореден протест ще завърши с поредното надупване на лицето Бойко Методиев Борисов, който за пореден път ще излезе като Благодателя и ще потуши пишман „революциите“. Колко пъти досега сме ставали свидетели на свиването на знамената на ченгетата „протестиращи“? К’ви ченгета сте, бре? Що протестирате само за кинти и за ония прословути 20 заплатки, които си взимате накуп, докато се трайкате пред безумията и отвратителната корупция, ПЪПЛЕЩА ОТ ВЪРХОВЕТЕ НА МВР НАДОЛУ? Що не протестирате против ИДИОТИТЕ СИ ШЕФОВЕ, НЯКОИ ОТ КОИТО НЕ ЗНАЯТ ДАЛИ НЯКОГА СА БИЛИ ТРЕЗВИ, а ДРУГИ ИЗОБЩО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ?! Що не протестирате срещу правителството, чиито ваши шефове ви карат да вършите безобразия поръчкови, а? Щото не сте мъже. Затова. Щото ви интересуват само кинтите, да си ги доживеете мишкувайки и безропотно изпълнявайки онова, от което сами сте отвратени. Що не излезете пред камерите и не споделите онова, което говорите помежду си – че МВР и правителството е мафия? А на бас, че Боко Тиквата пак ще „ви оправи“. Аре, че само си губим времето с вас. И „революциите“ милиционерски.

03.11.2015 19:27:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.