• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Община Варна окичва посмъртно спортните ни герои със злато и... сребро

Община Варна окичва посмъртно спортните ни герои със злато и... сребро

/КРОСС/ В годината, в която напуснаха този свят футболната легенда на „Спартак" - Варна, Живко Господинов и шампионът по автомобилизъм Тодор Славов, ще бъдат удостоени с почетния знак „За заслуги към Варна". Процедурата за посмъртните им награди вече е задвижена от общинския съвет и получи одобрение в комисията по култура. Нейните членове започнаха заседанието си с минута мълчание в памет на Тодор Славов, загинал преди дни по време на рали, пише вестник "Народно дело"

За да бъде спазена утвърдената процедура за връчване на почетни звания, община Варна ще публикува на сайта си в интернет всички предложения за награждаване с такива, включително и на двете спортни легенди. Пак за да не се наруши формалният ход на проекта за решение, почетният статут на Живко Господинов и Тодор Славов трябва да бъде одобрен и от комисията по младежки дейности и спорт, а след това и от целия общински съвет на неговата сесия.

Тази процедура дава шанс да се изясни и един малко странен и смущаващ факт. Шестима от седмината варненци, които са предложени за награждаване с почетен знак „За заслуги към Варна", получават най-високата му степен - златен.По непонятна причина, единственият сребърен знак е отличието на Живко Господинов. Надеждата е, че в следващите дни спортната общественост, както и самите общински съветници ще обърнат внимание на тази „подробност" и ще я коригират, пише още изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.