• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Златната медалистка от Варна Сае Еун Парк спечели високия приз Benois de la Dance

Златната медалистка от Варна Сае Еун Парк спечели високия приз Benois de la Dance

/КРОСС/ Звездата на корейската балерина изгря на най-престижния в света професионален балетен конкурс във Варна през 2010 година. Сега тя е прима на Националната опера в Париж и блести в „Лебедово езеро“ и в балета на Джордж Баланчин „Скъпоценности“.

Наближава най-големият празник на танца на Лято 2018 - 28-ото издание на Международния балетен конкурс Варна, което ще се проведе от 15 до 30 юли в Летния театър. В очакване на началото на Балетната Олимпиада организаторите на конкурса с радост научиха за високото признание, което получи още една от звездите, открити във Варна.

Корейската балерина Сае Еун Парк спечели една от най-престижните награди в професионалния танц Benois de la Danse. Талантливата танцьорка, чиято звезда изгря на Международния балетен конкурс във Варна през 2010 г., произнесе развълнувана реч на бляскавата церемония в Болшой театр в Москва. „Аз съм изненадана от тази награда, защото смятам, че имам още много какво да науча и да направя в танца, а и край мен има много добри балерини, които заслужават този приз“, каза Сае Еун Парк.

Призът Benois de la Danse се връчва от Международната асоциация за танц за високи професионални и артистични постижения през сезона от 1991 г. насам. Той носи името на руския художник, сценограф и изкуствовед Александр Бенуа. Журито от хореографи и балетмайстори от цял свят до момента се водеше от Юрий Григорович – емблематичен хореограф, откривател на звезди и председател на журито във Варна. Тази година той бе заместен от Борис Ейфман. Сае Еун Парк печели наградата с ролята си в „Диаманти“ от балета „Скъпоценности“ на Джордж Баланчин. От няколко години тя е прима балерина в . През миналия сезон критиката отбеляза нейното забележително присъствие като Одета/Одилия в „Лебедово езеро“.

Още един лауреат от Балетната Олимпиада на Варна получи високото отличие в Москва – Наталия Макарова бе удостоена със специалната награда Benois de la Danse за цялостно творчество „За живот в изкуството“. Балерината, чиято кариера по световните сцени тръгва от Варна, е била чест гост на конкурса и член на международното жури.

Тази година за 28-ми път Фондация Международен балетен конкурс Варна събира елита на танца на от 15 до 30 юли. В Летния театър на черноморската перла Варна ще се проведе първото и най-престижно в света състезание. Младите таланти, които гледат към призовете, ще бъдат оценявани от жури от световни имена в танца, водени от легендата Владимир Василиев от Русия.

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите можете да откриете на сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org . Актуална информация за конкурса търсете на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/VARNA-International-Ballet-Competition

Билетите за концертните вечери на Балетния конкурс са на промо цени до 1 юли и могат да бъдат купени от Двореца на културата и спорпа, Летния театър и мрежата на Eventim в цялата страна – бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазини Office1Superstore. Онлайн – от ТУК

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.