• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Гуцанов: Поредно правителство на ГЕРБ се отнася към Варна като град втора ръка

Гуцанов: Поредно правителство на ГЕРБ се отнася към Варна като град втора ръка

/КРОСС/ „Стартирането на няколко важни проекта - проектирането и изграждането на новото пристанище, „Южен поток", индустриалната зона в Суворово, категорично ще отвори нови работни места във Варна и регион", заяви на среща в район „Младост" Борислав Гуцанов, трети във варненската листа на Коалиция „БСП лява България".

По думите му само при изграждане на пристанището ще има нови 1300 работни места, както и работа за много свързани предприятия в региона и страната, които ще осигуряват цимент, желязо и други необходими материали.
Гуцанов припомни, че номинираните за народни представители във Варна са реагирали остро на намерението на служебното правителство да спре развитието на пристанището и че през последната година, с решение на правителството „Орешарски", за Варна са отпуснати 52 млн. лв. - 5 милиона за ремонта на Двореца на културата и спорта, 1,5 милиона за продължаване проекта за сграда на Факултета по фармация към Медицински университет, 30 милиона за построяване на Съдебна палата, 15 милиона за проектиране на интермодален терминал, като начало на изграждане на новото пристанище и превръщането на стария порт в атракционна зона - продължение на Морската градина.

„Сега служебният министър на транспорта иска да вземе от Варна тези 15 милиона за проектиране на терминала и да ги върне обратно в държавния бюджет. Не бива да позволяваме поредното правителство, което подготвя връщането на ГЕРБ във властта, да се отнася към Варна като град втора ръка. Варна трябва да е приоритет за държавата. Ние от БСП работихме и ще продължаваме да работим за това", каза Борислав Гуцанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мая

Поредната причина да не гласувам за герб. Никога!

15.09.2014 14:19:04

Буда

На Буда му пука само за Банкя. Тиквата гледа на него да му е добре, другите, кучета ги яли.

15.09.2014 14:18:43

Здравко

Не разбрахте ли, на герб не им пука за хората! Гледат само себе си, жадуват за власт и пари, газят наред!

15.09.2014 14:18:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.