• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Все още не е открито второто дете от инцидента в морето край Варна (обновена)

Все още не е открито второто дете от инцидента в морето край Варна (обновена)

/КРОСС/ Все още второто дете от инцидента във Варна не е открито по време на издирвателната операция. Това съобщиха от Военноморските сили за БНР. 

По рано днес се появи информация, че тялото на детото е намерено, която после беше опровергана. 
Тази сутрин близо до вълнолома на дъното на морето беше намерено тялото на едно от двете момчета. От Военноморските сили съобщиха, че  в момента 17 водолази участват в операцията. Издирването ще продължи през целият ден. Стана ясно, че шестте деца са от село Каменар.  

Издирването на децата започна снощи, прекъснато беше през нощта и подновено тази сутрин.

Екипи на сектор "Специализирани оперативни дейности" са обхождали района през цялата нощ. Още в 5.50 часа тази сутрин е направен оглед на района, където паднаха децата. 

Група от шест деца без възрастни отишли вчера в късния следобед на бетонните тетраподи край Морската гара. Намирали се опасно близо до водата, когато вълните ги връхлетели.

При операцията по издирването на телата на двете момчета, паднали в морето от външната страна на тетраподите, двама от водолазите на Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението – Красимир Костов и Любомир Димитров, са рискували живота си.

Водолазите влизат в морето около 18 часа при вълнение на прибоя  3 - 4 бала и излизат едва след здрачаване. По време на работата им под вода двамата водолази губят помежду си контрола, което от изключителна важност за осигуряването  им. Любомир Димитров е блъснат от вълна върху тетраподите и леко е пострадал, съобщиха за ''КРОСС'' от Районната прокуратура във Варна. 

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата по случая.

Продължава операцията по издирването на второто момче. Всички действия по разследването се ръководят на място от и.ф. районния прокурор Красимир Конов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.