• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Не пуснаха национали по борба на самолета за България, компенсираха ги с ваучери

Не пуснаха национали по борба на самолета за България, компенсираха ги с ваучери

/КРОСС/ Самолетът на полските авиолинии от Варшава до София се оказа тесен, за да побере всички национали по борба. Днес следобед тимът трябваше да се завърне след участие в силния турнир „Петлашински и Циалколски".

В последния момент зад борда се оказаха представителите ни в кат. до 70 кг - Николай Куртев и Мирослав Киров. Те обаче бяха компенсирани по доста любопитен начин - със сериозно количество купони за храна, които да обезпечат престоя им, предава БТВ. .

Същата съдба сполетя и новият селекционер на свободняците Серафим Бързаков - сребърен медалист от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г., двукратен световен (Техеран'98 и София'01) и четирикратен европейски шампион (Будапеща '96, Братислава '98, Будапеша '01 и Варна'05). Тримата останаха на летището в полската столица, за да хванат късния полет за София в 23:10 часа наше време.

Нищо обаче не бе в състояние да помрачи доброто настроение на Куртев, който се превърна в един от героите за българския тим във Варшава. В схватка за бронза на турнира той надви с 5:4 точки „черната си котка" - грузинеца Давид Тлашадзе, който миналата пролет го спря по пътя към финала на европейското в Рига. От Латвия българинът се завърна също с бронз, а Тлашадзе стигна до среброто.

Още трима национали в свободния стил извоюваха бронзови отличия във Варшава. При жените - Мими Христова (60 кг) и двукратната световна сребърна медалистка Тайбе Юсеин(63 кг), а при мъжете трети се нареди световният и европейски вицешампион за 2013 г. Владимир Дубов (57 кг).

Николай Куртев, Мирослав Киров и Серафим Бързаков ще имат време, колкото жените им да пуснат по една пералня, преди отново да стегнат сакове, този път за лагера на държавния ни тим, който започва в сряда в Тетевен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.