• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Асеновградските артилеристи отбелязват Деня на Света Великомъченица Варвара

Асеновградските артилеристи отбелязват Деня на Света Великомъченица Варвара

/КРОСС/ С тържествен ритуал, днес, 4 декември 2017 г., в казармения район на 4-ти Артилерийски полк бе честван Деня на Сета Великомъченица Варвара.

Тържеството започна с построяване на личния състав на полка пред параклиса „Свети Георги Победоносец". Свещеници от Асеновградска духовна околия под ръководството на Архиерейският наместник Ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев отслужиха празничен молебен и благослов за здравето на военнослужещите на полка, както и за гражданите на Асеновград. Със светена вода беше поръсено и бойното знаме на полка.

На специална поставка (аналой) иконата на Света Варвара беше изнесена пред параклиса и всеки един военнослужещ и цивилен служител можеше да премине пред нея, да запали свещичка и да се помоли мълчаливо.

В предишни години офицери - артилеристи винаги спазваха традицията организирано да запалят по свещичка в параклиса „Света Великомъченица Варвара" в град Асеновград. И тази година тази традиция бе спазена. И така, до следващият 4 декември....

И нека Бог и Света Великомъченица Варвара да пазят Българската Артилерия!

Според православния календар светицата се почита всяка година на тази дата. В целия християнски свят Света Великомъченица Варвара се счита за закрилница на пожарникари, зидари, дърводелци, конструктори, миньори, архитекти, въобще на хората, които боравят с експлозиви и взривни предмети. Тя е покровителка на артилерията и всички артилеристи - затова и за асеновградските артилеристи датата 4-ти декември е по-особена. Защото Света Варвара освен техен патрон е и артилерийски символ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.