• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Новият пудел на САЩ

Новият пудел на САЩ

/КРОСС/ Години наред Великобритания се смяташе за най-верния съюзник на Вашингтон, а не един от британските премиери беше наричан "пуделът на Вашингтон". Лондон и днес е най-близкият партньор на американците, но след като обяви, че напуска Европейския съюз, за Белия дом той вече не е нито толкова важен, нито толкова интересен. Не си мислете обаче, че американците са останали самотни на общоевропейската сцена. Длъжността "пудел" бързо си намери нов достоен притежател. Колкото и да е странно, но това се оказа Германия.

Няма как другояче да се тълкуват идващите от Берлин сигнали за подготвяни нови санкции срещу Русия. Едва ли е случайно, че тези сигнали идват почти веднага, след като от Вашингтон обявиха, че са недоволни от действията на Москва в Сирия и обмислят да притиснат руснаците с допълнителни ограничения. В САЩ са наясно, че европейците, които понесоха основната тежест от необмислените антируски санкции, вече са готови да ги свалят. И точно това тревожи Белия дом. А да си наложи мнението днес директно на Европа е, меко казано, трудничко.

На фона на силно изострените в момента американско-руски отношения подобни европейски действия биха сринали и без това не особено високия днес американски авторитет. Ето защо няма нищо учудващо, че американците набързо са си потърсили нов "пудел", който да прокарва американските високи мисли в Евросъюза. Естествено новият близък съюзник трябва да е сред големите европейски държави, за да може гласът му да заповяда на останалите дребосъци какво и как трябва да се направи. Германия е идеалната за това - най-силната европейска икономика, с изключителна тежест в ЕС.

Учудващото е, че Германия е приела предложената от Вашингтон роля на американски "пудел".

Автор: Галина Младенова ("Дума")

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ватници и комунета, да обеднявате и да го духате до края на живота си.

08.10.2016 11:29:28

Анонимен

Селянче , ти прочете ли и изобщо рaзбрa ли зa кaкво съaвa въпрос , тa си изплю мозъкa тaкa демонстеaтивно. Ще ти го обясня мaймуняк , тa знaчи СAЩ си нaмерихa ново кученце което дa лaе с/у Русия и дa яде сопите от нея (основнaтa зaгубa от снкциите с/у Русия сa Европa) зaщото Aнгли не ще повече. Сегa вземи и прочети пaк нaписaното преди дa се нaсереш отново

08.10.2016 10:56:31

Духайте русороби.

08.10.2016 01:29:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.