• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Полицейски гаф при ареста на кюстендилския Банго Васил

Полицейски гаф при ареста на кюстендилския Банго Васил

/КРОСС/ Топкрадецът на Кюстендил Васил Лулев, по-популярен като Банго Васил, направи опит да се измъкне от ареста, където го вкараха преди 10-ина дни, след като в мазето му намериха трилитров буркан с дрога с мотива „баща ми е инвалид 100%, има нужда от чужда помощ за ежедневните си нужди и единствено аз се грижа за него".
Това стана ясно от искането му за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража" в по-леката „домашен арест".
„Вярно е, че подзащитният ми е осъждан многократно. Това е безспорен факт, който няма как да бъде оборван пред настоящия или пред който и да е съдебен състав. Това несъмнено е в негова тежест, но и показва, че в някои от тези досъдебни производства спрямо Васил Лулев е била определяна мярка „домашен арест" и той никога, в нито един момент не се е отклонявал от изпълнението на тази мярка", каза в защита на задържания Лулев адвокатът му. Втората причина за промяната на най-тежката мярка за принуда „задържане под стража" в по-леката „домашен арест" е парадоксът, допуснат от полицаите и разследващите, които в протокола са записали теглото на наркотика - 969 грама, като в това тегло влиза и трилитровият стъклен буркан, каза защитникът на Васил Лулев. Според него е въпрос на време експертите да установят, че теглото на буркана е над 900 грама и тогава ще се окаже, че откритото в конкретното мазе наркотично вещество тежи изключително малко, още повече че става въпрос за марихуана, във всички случаи не е от онези наркотични вещества при такова количество, за което съдът да преценява, че е налице потребността от най-тежката мярка за процесуалната принуда, каза още защитата на Лулев.
Пред съда задържаният Банго Васил обаче каза само едно изречение: „Искам по-лека мярка".
Прокурорът по случая, който дълги години наблюдава делата на Лулев, припомни, че в актива си Банго Васил има както присъди за кражби, така и за притежание и разпространение на наркотици, което на практика е деградиране на личността и ескалиране на престъпните му наклонности.
Според съдебните справки по случая последното влизане в затвора на Банго Васил бе преди около две години, когато попадна в полицейска клопка заедно с небезизвестния Стоян Гецев-Кравата и Любомир Илиев-Ломския за голяма наркосделка по време на операция с кодово име „Наглецът". Тогава Стоян Гецев бе обвинен за ръководене на организирана престъпна група и разпространение на наркотични вещества и получи присъда от 8 години, Ломския /4 г./, Лулев /1.8 г./. Те бяха признати за виновни за участие в престъпната група и разпространение на наркотици. Томанов и Пресолски, които също участвали в разпространението на наркотичните вещества, също получиха присъда от по 1.8 г. затвор. Групата бе задържана на 8 август 2011 година, тогава бяха иззети 3 кг хероин, както и предназначените за сделката 48 хиляди евро.
По същото време Кюстендилски окръжен съд постанови и 35 месеца затвор за Васил Лулев за това, че в течение на година и половина е укривал два леки автомобила на цена 47 000 лева, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление. Едната от колите е свързана с т. нар. „лизингова измама", тъй като е собственост на столична фирма, а другата е открадната от частно лице.
Банго Васил поиска кумулиране на присъдите и излежа всичките си наказания накуп, като към тези две присъди бяха присъединени и наказанията по други четири дела - за извършени престъпления в същия период - вещно укривателство след кражби през 2008 и 2009 г., съобщава struma.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.