• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Сугарев: Цветан Василев няма какво да губи

Сугарев: Цветан Василев няма какво да губи

София /КРОСС/ Напълно вярвам във версията, че Василев е бил изнудван от Пеевски да му прехвърли безвъзмездно дялове от бизнеса си. Това заяви пред БНТ общественикът и писател Едвин Сугарев.
Какво се случва с КТБ, когато е била поставена под особен надзор е най-интересното. Към 30 септември нейните активи са над 6 милиарда, малко по-късно те се стопяват. Това става чрез счетоводно убийство, това е изкуствен фалит, констатира той. Квесторите са изпълнители, те слушат това, което им се разпорежда от БНБ, добави Сугарев.
Част от фалирането на КТБ е свързано с протакането във времето. Когато банка се постави под особен надзор, то се прави, за да се оздрави. Нищо такова не става с КТБ. Докато е затворена, кредите й се просрочват, стават изискуеми. В политиката, която мениджмънта е водил години наред, има много грехове, но фактите за счетоводното убийство са ясни. Фирми се създават, за да участват инвестиционно на българския пазар. Има по света такива банки, това е по-рисково, но е начин да се подпомага икономиката, каза Сугарев. Той посочи и участието на медии в сценария с атаката към КТБ. Атаката започна с версията за подготвяното убийство на Пеевски от Василев, което се оказа въздух под налягане. Но вложителите се паникьосват и стресират. Няма банка в България, която да издържи на такова нещо. БНБ беше длъжна да предприеме мерки за оздравяването на тази банка, нещо, което тя не направи.
Цветан Василев няма какво да губи, той сигурно се чувства застрашен, но неговият капитал е знанието, каза още Сугарев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.