• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Василев готов да бъде изслушан от комисията за КТБ

Василев готов да бъде изслушан от комисията за КТБ

София /КРОСС/ Банкерът Цветан Василев е готов да бъде изслушан в парламентарната комисия за КТБ. Това става ясно от писмо на неговия адвокат Менко Менков до председателя на комисията Десислава Атанасова. Днес в анкетната комисия е внесен сигнал от името на "Бромак" ЕООД заедно с преписи от приложени множество документи по подробен опис.
"Предоставените документи представляват молби и сигнали на "Бромак" ЕООД в качеството му на мажоритарен собственик на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) до институции и ведомства, имащи законови правомощия по случая-КТБ. Приложените сигнали, молби и материали от медиите се отнасят за действия и бездействия на адресатите им, съответно институции и ведомства в България, относно "случая КТБ", които институции и ведомства имат законови правомощия да упражняват надзорни функции по отношение на дейността на банковата система и спазването на законите в България (БНБ, Министерски съвет, Министри, Прокуратура, Комисия за установяване и предотвратяване конфликт на интереси и други)," пише в съобщението на адвоката.
"Със сигнала е потвърдена готовността и волята на едноличния собственик на капитала на "Бромак" ЕООД - господин Цветан Василев, да бъде изслушан от ръководената от Вас Комисия", пише още Менко Менков.
В интервюто си пред "Гласове" банкерът обясни, че не се връща в България, защото има заплахи за живота му, които прокуратурата не разследва. Премиерът Бойко Борисов днес отново го призова да се върне. "С това, което имам като власт, ще осигуря не НСО, ако иска жандармерия, ако иска каквато и да е охрана. На границата ще ида да го чакам лично с вас ей така, за да е 100% прозрачно", каза Борисов. Когато на министър-председателя му бе напомнено, че ако Цветан Василев дойде в България, ще го арестуват, Борисов отсече: "Ами ще го арестуват, след това ще му дадат домашен арест и ще го разпитат. Казвам, че съм готов да дам НСО за охрана, за да го пази".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.