• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

С писмо от Белград Цветан Василев поиска прекратяване на делото за КТБ

С писмо от Белград Цветан Василев поиска прекратяване на делото за КТБ

/КРОСС/ С писмо от Белград Цветан Василев призова Специализирания наказателен съд /СНС/ да прекрати делото за присвояване на близо 2 милиарда и половина лева от Корпоративна търговска банка /КТБ/, съобщава БНР.

То беше прочетено от адвоката му Константин Симеонов в началото на заседанието по мегаделото КТБ, на което съдът ще решава да даде ли ход по същество на процеса.

Василев декларира, че не е присвоявал пари и обяви, че в съдебната зала трябва да са онези, които да разграбили КТБ след нейното затваряне на 20 юни 2014 година.

Той твърди, че посочените в обвинителния акт кредити, които са една трета от целия портфейл на банката, са били работещи и съобразени със законите. Това се виждало във всички отчети, одити и ревизии на БНБ. Нито една стотинка от тези кредити не била влязла в неговия джоб или на който и да било от останалите подсъдими.

Според Василев ликвидността на КТБ е била нарушена в резултат на действията на прокуратурата и атаката в определени медии.

Адвокатите на Василев твърдят, че делото трябва да бъде прекратено и защото са допуснати сериозни процесуални нарушения. Те дадоха примери, свързани със задочното повдигане на обвинение и отказа на прокуратурата да разпита Василев чрез видеоконферентна връзка.

Решението на съдия Виржиния Петрова ще стане ясно по-късно днес.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Направо се просълзявам от неговите писания :) Скоро да очакваме стихосбирка от затвора викам :)

01.03.2018 15:38:25

мафия

На целия народ е ясно кой предизвика фалита на банката! С подкрепата на бившия президент, ГЕРБ, ДПС и БСП. Това се вижда от разсекретените стенограми. Ако някой твърди, че тя е била източвана години наред, защо надзорниците на БНБ не са в затвора и защо повечето от участниците в управлението на БНБ останаха същите? Защо бившият управител на БНБ не беше подведен под отговорност за целенасочена заблуда на обществото и службите относно КТБ?

28.02.2018 13:45:46

Анонимен

Писмото ти не съм го получил.

28.02.2018 12:57:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.