• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Василев: Заветите на Апостола са изпреварили времето си

Василев: Заветите на Апостола са изпреварили времето си

/КРОСС/ „Заветите на Васил Левски съставляват една философия, която е изпреварила времето си. Той казва неща, които днес звучат съвременно", казва Васил Василев, председател на Комитет „Васил Левски".

„Неизпълненото от заветите е цяла идеология, не можеш да вземеш само едната част", допълва Василев. Той определя заветите на Апостола като един набор от правила, който ако бъде приложен, България ще изглежда съвсем различно.

По повод дългогодишните спорове кой е предал Васил Левски на турските власти, Василев казва, че има тенденция непрестанно да се търси недостатък в българския народ. „За това, че го е предал, че не го е спасил, че не е бил достатъчно единен", изрежда Василев.

По думите му обаче по време на дейността си организацията на Левски наброява над 10 хил. души из цялата страна и за три години никой не го е предал.

Василев добавя, че не знаем дали не е правен опит Левски да бъде освободен. „Ако чета или група хора са се опитали да го спасят, но са били избити всичките, как ще разберем ние за това", казва Василев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Wolf

Русофоб = Българофоб. Ако Русия не ни е освобождавала, тогава кой? Или може би сами?! Смешници!

20.02.2018 10:10:42

Анонимен

Василев добавя, че не знаем дали не е правен опит Левски да бъде освободен. „Ако чета или група хора са се опитали да го спасят, но са били избити всичките, как ще разберем ние за това", казва Василев. Господине, има достатъчно архиви, турски, руски и български, но истината се прикрива , защото не е удобна за манипулираната по съветски модел бг история. Няма руски освободители - има руски окупатори.И много български предатели и русофили.

19.02.2018 09:20:15

Анонимен

Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия на Раковски в Белград да бъде разтурена. Отново след намеса на злокобния руски консул граф Игнатиев в Белград. Г-н Василев,нека България отново изиска архивите си от Русия, която тя така ревностно защитава, за да узнаем истината за нейната злокобна политика спрямо България и Апостола.

19.02.2018 09:14:33

бг

Когато фактите говорят и боговете мълчат ! А фактите се удостоверяват най–добре с архивни документи от времето на спорните събития . Е , добре тогава – защо нашата “ братска освободителка “ Русия вместо да върне на страната ни заграбените архиви се пъне и не ще и дума да се чуе за това ? Нали така категорично би доказала каква благодетелка ни е била винаги и би затворила устата на всички “русофоби “ ? Даа , ама не ! Очевидно историческата истина няма много общо с вековната руска пропаганда , иначе нашите “русофили“ – руски агенти отдавна да са публикували всичко , че и избрани томове да са издали !

19.02.2018 09:10:31

една българка

Ще позволим ли нови предатели на Левски да вдигнат паметник на убиеца му Лъжко паша? Славенето на граф Игнатиев е знак за безродие и липса на памет към делото на Апостола.До дни такава позиция ще бъде официално връчена в кметството от група общественици. Ще стартира и гражданска петиция за спорния паметник.Ощинските съветници в София трябва да пристъпят категорично и към процедура по преименуване на столичната ул. „Граф Игнатиев”. http://www.faktor.bg/.../shte-pozvolim-li-novi-predateli... Няма да има прошка за русофилите и предателите на България.

19.02.2018 09:07:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.