• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Президентът гарантира сигурността на Цветан Василев, ако банкерът се завърне и даде показания

Президентът гарантира сигурността на Цветан Василев, ако банкерът се завърне и даде показания

/КРОСС/ Президентът Румен Радев призова банкера Цветан Василев да се върне в България и даде показания по делото за фалита на КТБ, като гарантира, че ще направи всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност. Държавният глава обяви това в отговор на откритото писмо на съпругата на банкера Антоанета Василева от Ахелой, където бе повод 1100-годишнината от великата победа на цар Симеон над византийската армия.

"Г-н Василев може да допринесе много за разрешаването на този скандал като даде валидни показания и надявам се представи доказателства. Разбира се, според мен, това трябва да стане в един прозрачен открит публичен процес. Ако г-н Василев реши да дойде в България, да се върне с тази цел, ще направя всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност" , обяви държавният глава.

С писмото си Антоанета Василева поиска намесата на президента и защита за дъщеря си Радосвета Василева, която също беше замесена в делото за фалита на КТБ.

На Радосвета Василева бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” по обвинение за пране на пари, като бе издадена и европейска заповед за арест.

„България не е президентска република. Правомощията на президента за съдебната власт са ограничени”, припомни държавният глава, цитиран от БТВ. 

Той напомни също, че е разсекретил стенограмите от разговорите за КТБ, с което е помогнал за осветляване на обстоятелствата, довели до фалита на банката.

Василев може много да допринесе за разрешаването на този скандал, като даде валидни показания и доказателства. Според мен това трябва да стане в един прозрачен открит публичен процес", допълни Радев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иля

Ами по-добре щеше да му гарантира затвор. Все пак този окраде една торба пари с пирамидата си.

22.08.2017 21:29:25

Животното

Пълно унижение е това за президентът ни, да се моли на престъпник…

21.08.2017 18:53:26

Росен

"Чакай от умрял писмо", общо взето това може да се очаква и относно завръщането на Василев.

21.08.2017 18:29:28

Мартин

Цветан Василев никога няма да се предаде доброволно! А със заграбените пари от КТБ ще си живее луксозно още поне 50 години за наша сметка!

21.08.2017 16:44:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.