• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Сръбски медии: Съдът прехвърля топката между отделите си за екстрадицията на Цветан Василев

Сръбски медии: Съдът прехвърля топката между отделите си за екстрадицията на Цветан Василев

/КРОСС/ Апелативният съд в Белград прехвърля топката между собствените си отдели относно екстрадицията на българския бизнесмен Цветан Василев, пишат сръбски медии.

Адвокатът на Василев е потвърдил пред сръбския „Данас", че делото на клиента му се намира в Апелативния съд, но той се опитва да определи кой негов отдел трябва да отговаря за екстрадицията.

Това е вторият път, в който делото на Цветан Василев се намира в Апелативния съд, след като през март 2015 г. е отхвърлил положителното решение и го е върнал на Върховния съд в Белград. От съда отбелязват, че делото се е усложнило и объркало, тъй като в искането от България има множество процедурни грешки. Според информации от местни медии отделът за наказателни дела на белградския апелативен съд е прехвърлил отговорността по екстрадицията на Василев върху отдела за дела, свързани с организираната престъпност.

Делото за екстрадицията на Цветан Василев отново се появи в сръбските медии след като преди дни президентът на страната Томислав Николич потвърди пред журналисти, че българският бизнесмен е дарил 200 000 динара (около 1600 евро) на Фондация, ръководена от съпругата на сръбския президент. Дарението е направено още през 2014 г. след наводненията в Сърбия, като парите са били преведени преди заповедта за арест, издадена от Интерпол.

Това не е първият път, в който става ясно, че Николич се е виждал с българския бизнесмен. Цветан Василев е имал срещи с него по повод инвестицията в Парачин. Ниолич от своя страна е заявявал, че не се интересува как човек се държи в собствената си страна, а само от това някой да не извърши престъпление на територията на Сърбия.

Източник: БТВ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чакат го 35 хиляди страници дело за съсипването и ограбването на две банки, а те там ни въртят номера и не го връщат.

03.01.2017 18:59:52

Анонимен

Пожелавам им на продажните сърби да си направят Цветан Василев финансов министър и да му сърбат после сами попарата. Като толкова си искат този престъпник нека си го вземат и да му дадат даже и една банка да си управлява там. Такива нагли крадци като Василев трябва да бъдат в затвора, а сърбите му дават охолен живот и държавни протекции. Срам за цялото човечество.

29.12.2016 23:16:56

Иван

Време е Цецо Василев да понесе съдебна отговорност за източването на КТБ! Затвор за този мустакат измамник!

29.12.2016 21:34:47

Гуидо

Този цирк трябва да бъде прекратен! Василев е престъпник, обявен за международно издирване от "Интерпол" и трябва да бъде предаден на българските власти, за да бъде съден за източването на пирамидата КТБ!

29.12.2016 19:19:58

Анонимен

Няма какво да го бавят повече, с белезниците и към България

29.12.2016 11:24:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.