• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Втори опит за старт на делото за КТБ

Втори опит за старт на делото за КТБ

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд ще направи втори опит да даде ход на делото за източването на Корпоративна търговска банка, предава БНР. Първото заседание, на което трябваше да се уточни как ще протече процеса, се провали, защото основният подсъдим - банкерът Цветан Василев, беше нередовно призован.

Въпреки че всички знаят, че през последните три години и половина мажоритарният собственик на фалиралата КТБ е в Белград, това от процесуална гледна точка няма значение. Законът изисква всеки подсъдим да получи копие от обвинителния акт и призовка за датата на съдебното заседание. За да се случи това с лице извън България се задвижва дългата система на правната помощ - съдът пише до Министерството на правосъдието, то подготвя молба за правна помощ до сръбските власти, а те връчват съответните книжа на призования.

Има варианти Василев да бъде призован чрез адвокатите си в съдебната зала, но този опит на съда миналия път се провали, защото защитниците отказаха, което е тяхно право. Три години и половина Цветан Василев беше обвиняем задочно, задочно стана и подсъдим. Преценка на съдия Виржиния Петрова е кога ще даде ход на мегапроцеса за присвояването на близо три милиарда лева от КТБ и той ще започне да се гледа задочно по отношение на Цветан Василев. Подсъдимите с него са общо 18, а държавата иска от някои от тях общо четири милиарда и 400 хиляди лева.

19 са адвокатите по делото срещу трима представители на прокуратурата. В екипа на държавното обвинение по казуса е и шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев, автор на обвинителния акт в рекордният размер от 12 хиляди страници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван

Цветан Василев не трябва да бъде на свобода, а трябва да понесе отговорност за своите действия!

30.01.2018 23:20:25

Петров

Задава се затвор за Цветан Василев - Фараона!!!

23.01.2018 15:46:13

Алекс

Дано осъдят този престъпник Цветан Василев!

23.01.2018 14:51:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.