• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Адвокатите на банкера: Има нови заплахи към Цветан Василев

Адвокатите на банкера: Има нови заплахи към Цветан Василев

/КРОСС/Има нови заплахи към Цветан Василев и семейството му, каза пред Нова телевизия адвокатът на банкера Константин Симеонов. 

Заплахите срещу Цветан Василев не са от вчера и от днес. Той ги е заявил и пред прокуратурата и главния прокурор, каза и другият му адвокат - Христо Ботев. 

По думите му е напълно нормално клиентът му да не иска да бъде екстрадиран. „Отишъл е сам в полицията, защото не иска да е човек, който се крие", заяви още Ботев. На въпрос къде се намира в момента Цветан Василев, адвокатът отговори, че не знае къде е клиентът му и не е контактувал с него.

Издирваният от Интерпол мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев вчера се предаде. Банкерът сам е отишъл в полицията в Белград, придружаван от сръбски адвокат.

"Избрах най-лесното решение" - това бе обяснението на самия Цветан Василев при появяването му в полицията.

Не мога да кажа къде се намира в момента Цветан Василев, вчера беше на разположение на службите в Сърбия, ако снощи е имало заседание, може да е взето решение за мярката, ако не - това ще стане днес, поясни Симеонов. Според него обвиненията слещу Василев са абсурдни, а дали той ще разкаже за взаимоотношенията си с видни български политици ще реши самият Василев.

Две инстанции в Сърбия трябва да решат дали банкерът Цветан Василев трябва да бъде екстрадиран по искане на прокуратурата.

Българската прокуратура очаква днес официално уведомление от Сърбия, че банкерът Цветан Василев наистина се е предал на полицията в Белград. Вчера това беше потвърдено и от адвоката на Василев, но официалното уведомление е важно, защото след като българските прокурори го получат, започва да тече процедурата по екстрадирането на Василев от Белград. Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев заяви, че това може да отнеме до 40 дни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.