• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Съпругата на Цветан Василев: Най-добрият сценарий е да се възстанови КТБ

Съпругата на Цветан Василев: Най-добрият сценарий е да се възстанови КТБ

/КРОСС/Най-добрият сценарий е да се възстанови Корпоративна търговска банка (КТБ) АД. Така съпругата на Цветан Василева - проф. Антоанета Василева, отговаря на въпроса "Кой е на-добрият сценарий за развитие, според Вас?". В интервю за Novinite.bg Василева е категорична, че в момента всички са губещи.

Всеки е невинен до доказване на противното в съда. Така Василева отговаря на въпрос дали смята съпруга си за виновен. Тя твърди, че досега не е запозната с каквито и да било доказателства по процеса, който тече срещу банкера. По думите й обвинението се базира на съмнителни показанията на свидетели.

Някой очевидно търси изкупителна жертва за грешките на прехода и най-удобно на много хора е това да е именно Цветан Василев, е изводът, който си е направила към момента съпругата на мажоритарния собственик на КТБ. 

Атаката срещу КТБ АД беше планирана с цел заграбване и разпродаване на активите й. Но както се казва, задачата е изпълнена, но целта не е постигната, допълва проф. Василева.

Според нея "КТБ АД стана неудобна, защото се превърна в четвъртата по големина банка в България. За това, че кредитираше голяма част от перспективния български бизнес, за това, че помагаше на българската култура, наука, спорт и т.н." Това не се харесвало на определени кръгове и на политиците, които не обичат силен и независим национален бизнес.

Василева не споменава имена, само насочва към тях като казва: "Вижте кой обикаля ТВ студията, за да убеждава обществото, че банката трябва да фалира и сами ще разберете кому КТБ АД стана толкова неудобна."

Антоанета Василева смята, че е най-добре съпругът й да се прибере в България. "Но въпреки многобройните писмени молби до главния прокурор да бъде осигурена физическата му безопасност, досега гаранция за това няма. Вижте, въпреки опитите да бъде очернен и унизен, Цветан Василев продължава да има и първа, и втора, и трета най-добра алтернатива", обясни тя. 

Антоанета Василева заяви, че банкерът непрекъснато работи за оздравяване на КТБ. "За четирите месеца след криминално-политическата атака срещу банката не е имало нито ден, в който той да не е имал среща с инвеститор, партньор, клиент или заинтересовано лице в банката. Той е подчертавал многократно, че предложенията за преструктуриране на КТБ не предполагат неговото участие в управлението или в капиталовата структура, а са направени с цената на негови лични загуби и готовност да се осигурят активи, които не са заложени в полза на банката. Същите тези активи, за които кръгът около една известна адвокатска кантора, еманация на „лазовщината" в България, се опитаха да придобият с фалшификация още в самото начало след поставянето на банката под особен надзор", коментира съпругата на банкера. 

Съпругата на мажоритарния акционер на Корпоративна търговска банка Цветан Василев - Антоанета Василева, е професор по Световно стопанство и Международни икономически отношения (МИО) в катедра „МИО и бизнес" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Тя е декан на факултет „Международна икономика и политика". В момента двамата са заедно "на място, където се отнасят със симпатия и уважение" към тях, твърди Василева. Дори имам покана да чета лекции в няколко университета, добавя тя. 

Истината е, че се радваме на най-голяма подкрепа от наши приятели и симпатизанти от чужбина, казва проф. Василева. 

Интервюто е дадено по изпратени писмено въпроси, уточняват от изданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.