• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Валерия Велева: Акцията на прокуратурата е умишлена и е срещу президента, с цел да бъде сринат имиджа му

Валерия Велева: Акцията на прокуратурата е умишлена и е срещу президента, с цел да бъде сринат имиджа му

/КРОСС/ "Стойков трябва да си подаде оставката", коментира Валерия Велева в ефира на Нова телевизия във връзка със записа между Цанко Стойков и президента Румен Радев.

Припомняме, че вчера прокуратурата разпространи записи от разследване срещу командира на Военно-въздушните сили (ВВС) ген.-майор Цанко Стойков, като единият разговор е с президента Румен Радев. По думите на главния прокурор Иван Гешев това е било причината да се обърне към Конституционния съд (КС). Във вторник той поиска тълкуване на текст от конституцията, който засяга имунитета на президента срещу наказателно преследване.

Телефонните разговори са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д.Р, посочват от прокуратурата. Според наблюдаващите прокурори може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи.

Велева поясни, че според нея няма отговор, защо се прави това разследване. Тя поясни, че по чл. 103 е нарушение да се записва президента, тъй като той е с имунитет и това е нарушение на конституцията. Никъде президента не казва да се укриват документите, допълни тя. Велева поясни, че Генерал Стойков трябва да си подаде оставката, защото той осуетява едно производство и осуетява подаване на информация на държавна институция.

Според Валерия Велева акцията на прокуратурата е умишлена и е срещу президента, с цел да бъде сринат имиджа му. Битката тук е Радев или Гешев. Велева констатира, че ще се проличи, кой ще загуби по начина, по който ще протече процеса. Не възможно да се стигне до импийчмънт, според нея. Депутатите трябва да знаят конституцията.

Социологът Кольо Колев добави, че прокуратурата е поставена в смешно положение. Според него от тук нататък няма да има нищо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най-напред, никоя цивилна служба - нито ДАНС, нито Спецпрокуратура - НЯМАТ ПРАВО да разследват ДЕЙСТВАЩ ВОЕННОСЛУЖЕЩ, какъвто се явява ген. Стойков!!! Такова право имат единствено Военните Прокуратура и Съд! Тях в случая ги няма. После, за Президента - поради самото естество на поста му, също е защитен - т.е. никой НЯМА ПРАВО да го подслушва, записва и прочее... Въпросното СРС е трябвало да бъде прекратено и УНИЩОЖЕНО!!! Трето, никъде в записите НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВО Президента да разпорежда да се укриват каквито и да било документи! Напротив, казва: - "Предайте им(на проверяващите) всички документи които имате, че да се свърши по-скоро с тази история!". Гешевтурата се опитва да се докаже, но ще излезе че е яхнала тигър и не е ясно как ще слезе от него!

29.01.2020 14:34:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.