• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Очакват се още трусове във властта

Очакват се още трусове във властта

/КРОСС/ Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове на изпълнителната комисия, пред които е обосновал своето предложение, с оглед на минимизиране на щетите, Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане зам.-председател на партията, който да отговаря за партийното състояние на ГЕРБ. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" журналистът Валерия Велева. Разговорите са били задълбочени. Само Пламен Нунев е застанал на позицията на Цветанов. Премиерът е държал това да стане официален факт на заседанието на Изпълнителната комисия в четвъртък. Самият Цветанов е уведомен за мнението на колегите си, за желанието на Борисов, заяви още Велева. Изваждането, на който и да е депутат от парламента, трябва да мине през неговата собствена воля. Няма как партия да уволни който и да е депутат от парламента, коментира Велева.

След така разразилата се медийна драма, обществените настроения са достигнали до точка, в която убеждаването в законовата невинност, която, мисля, че е несъмнена, очевидно е преценено, че няма да свърши достатъчен обем работа. Реакцията до момента на ГЕРБ поставя в неудобно положение нейните преки конкуренти - БСП, коментира политическият анализатор Георги Харизанов. Второ, скандалът с практиката да се купуват имоти на данъчна оценка се разраства, започва да обхваща нови и нови хора, появяват се и опити за фалшиви новини - апартаментът на Пламен Георгиев от „Гео Милев" го преместиха на „Латинка". Всеки намесен в темата волно или неволно, с вина или без, започва да търпи публични щети и да ги пренася на политическия субект, от който е част, коментира още Харизанов. „Поради това социалистическата партия са толкова тихи тези дни. Защото световният рекордьор по изповядана евтина сделка е нейният председател. Но те се опитват да провокират интриги , заяви още Харизанов. Според него няма напрежение между вицепремиера Томислав Дончев и Цветан Цветанов.

И Валерия Велева, и Георги Харизанов очакват парламентарната група на ГЕРБ да застане единодушно зад решението на Изпълнителната комисия. Проблемът е репутационен. ГЕРБ трябва да минимизират щетите", заяви Велева и определи действията на премиера като „адекватни". „В ГЕРБ незаменим е само един. Усещането, че се създава втори център на власт от Цветанов е грешно усещане, коментира Велева.

И двамата събеседници определиха като много високи организационните качества на Цветанов в партията.Борисов да вземе толкова тежко решение показва абсолютна сила, коментира Велева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АПАРТАМЕНТ ГЕЙТ НЕ КАСАЕ САМО ЕДНА ПАРТИЯ И ТОЗИ ПЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СТИГНЕ ДО КРАЯ. ТИЯ КОИТО РУГАЯТ СА НА РЕД.

26.03.2019 14:19:51

Анонимен

ДОЛНИЯ НЕ ВИЖДА ТАКИВА ОТ НЕГОВАТА В ПЪТИ ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ БСП.

26.03.2019 14:13:04

Лили

Това недоразумение на природата се крие в САЩ и се надсмива над цялата държава, а вие се занимавате с теория на вероятностите-ще подаде ли оставка, няма ли да подаде, ако подаде от кои постове,но да остане зам. председател на ГЕРБ, защото "знае" как се печелят избори.За да продължите да унищожавате цял един народ. Досга трябваше да сте го довлякли тук и да сте го изритали от всякъде, без изключение.Другото означава, че сте същите, че го прикривате, ЧЕ СТЕ СЪУЧАСТНИЦИ!!! Всички трябва да подадете оставка-правителство, нар. представители от ГЕРБ, кметове, членове на общински съвети.Партията ви трябва да бъде забранена със закон.Да командироват Кьовеши в България и да започнат строежи на затвори, защото наличните не стигат за преялит с власт гербери!

26.03.2019 12:26:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.