• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Румънци превзеха северното ни Черноморие

Румънци превзеха северното ни Черноморие

София /КРОСС/ Великденските празници вече станаха неофициалният старт на туристическия сезон по морето. И тази година обаче Северното Черноморие е предпочитано за празничните дни не от българи, а от румънци.
Едното от любимите места за Великденските празници за румънците е Балчик. Затова и всички хотели са отворили врати доста преди началото на летния сезон.
„Ние много обичаме Балчик от дълги години. За първи път сме тук за Великден, защото обикновено прекарваме Великден със семейството си, но тази година решихме да пробваме и българския Великден. Искам да пожелая на всички българи да си останат същите, защото са много приятелски настроени. Тук се чувстваме като у дома си", казва Моника от Букурещ.
За да се чувстват наистина като у дома си, в един от хотелите в града имат традиция за празничния обяд.
„В тяхна чест каним местния отец от църквата, който осветява храната, благославя гостите, поздравява ги на румънски и всички запалват свещ. И всъщност това слага началото на празничния великденски обяд", обяснява Десислава Кирякова - управител на хотел.
Шест от хотелите отвориха специално врати за Великденските празници и в Албена, а гостите от северната ни съседка са близо 2000. За едни посещението на родното Черноморие вече е традиция, а други търсят различното.
„От 10 години идвам в България два пъти в годината. Веднъж за Великден и веднъж лятото. Макар че имаме възможност да почиваме и в Румъния, предпочитаме българското Черноморие, защото тук обслужването е много по-добро, има много отворени магазини, всичко е на много по-високо ниво", споделя Тони Маду, цитиран от bTV.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.